Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Svensk-polsk film kan bli Polens Oscarsbidrag

Svensk-polsk film kan bli Polens Oscarsbidrag

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 augusti 2020

Magnus von Horns film Sweat kan bli det polska Oscarsbidraget.

Dramat "Sweat", en svensk-polsk produktion, är en av sju kandidater som tävlar om att bli Polens bidrag till kommande Oscarsgala.

Magnus von Horns Sweat
Foto: Natalia Łączyńska, Lava_Films

Det Polska Filminstitutet har annonserat en lista på sju filmer som kandiderar mot varandra om att få bli Polens Oscarsbidrag. Bland de sju återfinns dramafilmen "Sweat", vars produktion är ett svensk-polskt samarbete.

Svenske Magnus von Horn har stått för både manus och regi till Sweat som handlar om tre dagar i livet på en "fitness motivator" och influencer. Filmen var uttagen till Cannes Filmfestival, som dessvärre ställdes in. Von Horn och resten av produktionen kan dock trösta sig med att ha gjort ett märkbart avtryck på den polska filmscenen, efter att den polska filmsidan Filmweb har rapporterar att Sweat är bland de tilltänkta kandidaterna Oscarsgalan 2021.

Von Horn har tidigare skrivit och regisserat Efterskalv (2015) och han har en tydlig koppling till den polska filmindustrin tack vare sina tidigare studier på Lodz Film School i Polen.

Se trailern till "Sweat" här:

Beslutet om vilken film som slutligen blir Polens bidrag till Oscarsgalan förväntas att tas 10 augusti. Oscarsgalan är planerad till 25 april 2021.

NÄSTA ARTIKEL