Superproducenten Victoria Alonso lämnar Marvel – legat bakom alla filmer

Superproducenten Victoria Alonso lämnar Marvel – legat bakom alla filmer

Filmtopp
21 mars 2023 kl. 09:03

Ansvarat för all postproduktion

Victoria Alonso har arbetat med samtliga filmer och TV-serier i MCU. Nu rapporterar The Hollywood Reporter att hon ska ha lämnat Marvel Stuios.

Victoria Alonso
Victoria Alonso. Foto: Disney

Redan 2006 började Victoria Alonso arbeta med vad som skulle bli filmhistoriens största franchisesatsning – Marvel Cinematic Universe. Sedan dess har hon arbetat med alla Marvel-filmer och serier som Marvel Studios har varit involverade i.

Hon började som ansvarig för specialeffekter, postproduktion och var medproducent på alla de tidiga filmerna. Sedan The Avengers (2012) har hon arbetat som exekutiv producent på samtliga Marvel Studios produktioner.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange in the Multiverse of Madness är en av Marvelfilmerna som fått kritik för sina specialeffekter. Foto: Disney

Specialeffekterna kritiserats i nya Marvel-filmerna

Under 2015 befordrades hon till exekutiv vice verkställande direktör för alla produktioner. Enligt Variety blev hon 2021 huvudansvarig för postproduktion, VFX och animationer på Marvel Studios. Vilket innebar att hon har översett samtliga produktioner och godkänt deras slutversioner.

Anledningarna till att Victoria Alonso har lämnat Marvel Studios är i dagsläget inte offentliga, men specialeffekterna i de senaste Marvelfilmerna har mötts av skarp kritik, vilket kan vara anledningen till att hon inte längre arbetar kvar på filmstudion.

Även om hon har lämnat bolaget kommer hon fortfarande stå som producent på de kommande Marvel-produktionerna Guardians of the Galaxy Vol. 3, The Marvels, Secret Invasion, Ironheart, Echo och Agatha: Coven of Chaos.

Tidigare i år belönades Victoria Alonso med en Golden Globe för "Argentina, 1985" i kategorin "Bästa utländska film" och Oscarsnominerades för samma film.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL