Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Superman kommer ut som bisexuell

Superman kommer ut som bisexuell

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 oktober 2021

Superhjälten hittar sig själv i Superman: Son of Kal-El

I ett kommande nummer av "Superman: Son of Kal-El" kommer Jon Kent (Superman på jorden när hans pappa Clark Kent befinner sig på en annan planet) ut som bisexuell.

Det är i det femte numret av serietidningen Superman: Son of Kal-El (kommer den 9 november) som Jon Kent, son till Clark Kent och Lois Lane, förverkligar sin identitet och kommer ut som bisexuell. Detta meddelar DC Comics själva inför det kommande släppet av Superman: Son of Kal-El #5.

Precis som Clark Kent föll för journalisten Lois Lane, faller även Jon Kent för en reporter. I det femte numret av serietidningen blir Jon Kent romantiskt involverad med sin vän, Jay Nakamura. Duon kommer varandra närmare efter att Jon Kent blir både fysiskt och mentalt utmattad av att försöka rädda alla omkring sig, och Jay Nakamura finns vid hans sida för att ta hand om honom.

LÄS OCKSÅ: DC vs. Marvel – håller DC på att ta över?

– Jag har alltid sagt att alla behöver hjältar och alla förtjänar att få se sig själva i sina hjältar, och jag är väldigt tacksam över att DC och Warner Bros. delar den uppfattningen, förklarar Tom Taylor, författaren bakom det uppmärksammade numret (som tecknas av John Timms).

Vägen som seriens skapare har valt för Jon Kent har bemötts av blandad respons. De flesta verkar dock stå bakom beslutet och det ska nämnas att en stor skara av alla som kritiserat beslutet inte verkar ha tittat bortom rubrikerna och tror att det är Clark Kent som är den som kommer ut som bisexuell och inte hans son.

LÄS OCKSÅ: Batman fick inte ha oralsex med Catwoman

Jon Kent
Bild: DC Comics.

NÄSTA ARTIKEL