Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Batman fick inte ha oralsex med Catwoman

Batman fick inte ha oralsex med Catwoman

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
16 juni 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
16 juni 2021

Sexscen stoppades i Harley Quinn-serien.

Den animerade "Harley Quinn"-serien har både hyllats och fått en del att lyfta på ögonbrynen på grund av hur grov och bitvis gränslös den är – men skaparna av serien har tydligen inte helt fria tyglar. DC sa nämligen tvärt nej till en scen där Batman skulle utföra oralsex på Catwoman.

De flesta filmer och serier som ingår i våra främsta superhjälteuniversum brukar vara rejält sparsmakade när det kommer till romantik och sex, men det finns också vissa undantag. Harley Quinn är en animerad vuxenserie som de senaste åren har gjort sig ett namn för att den vågar tänja på gränserna rejält.

Inför den kommande tredje säsongen visade det sig dock att det fanns ett och annat som skaparna av serien inte kunde komma undan med. Justin Halpern, medskapare av Harley Quinn, har nämligen avslöjat för Variety att DC valde att stoppa en scen med Batman och Catwoman.

I scenen var det tänkt att Batman skulle utföra oralsex på Catwoman – något som uppenbarligen inte gick för sig.

MER LÄSNING: Superhjältefilmerna vi aldrig fick se

Superhjältar har inte oralsex.

Catwoman i Harley Quinn-serien
Foto: Warner Bros. Animation

Halpern och hans medskapare Patrick Schumacker har vid flertalet tillfällen hyllat DC för att de haft så fria tyglar i skapandeprocessen, men när oralsexscenen kom på tal fick de ett blankt nej.

– Ni kan inte göra så. Ni kan verkligen inte göra så. Hjältar gör inte sånt, ska DC ha sagt enligt Halpern.

Halpern och teamet bakom Harley Quinn ska ha kontrat och ifrågasatt att alla hjältar skulle vara själviska älskare, men enligt DC handlade det snarare om att de säljer leksaker och att det kan bli en utmaning om de samtidigt associeras med oralsex.

Att det var en kommersiell fråga för DC, snarare än ett personlighetsdrag de attribuerar sina hjältar, känns rimligt. Med tanke på hur ofta Batman går ner i sin egen mörka grotta skulle ju akten annars kunna antas helt i linje med karaktärens personlighet.

Nyheten har dessutom väckt en hel del reaktioner på internet, och det är många som haft rejält roligt med informationen.

The Hollywood Reporter har lyft fram några av de vassare kommentarerna som nyheten har genererat på Twitter:

@RheaButcher på Twitter om Batman

@KejeraL om Batman och Catwoman

Till och med självaste Zack Snyder – som är mycket involverad i DC:s filmuniversum – har inte kunnat låta bli att ha roligt åt debatten:

Zack Snyder om Batman och Catwoman

MER LÄSNING: Kommande DC-filmer och serier 2021

 

NÄSTA ARTIKEL