Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Succédramat Slalom får biopremiär 5 mars

Succédramat Slalom får biopremiär 5 mars

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 februari 2021

Ett måste att se.

Högaktuella "Slalom" hade världspremiär i Cannes och sågs härom veckan i internationell tävlan på Göteborg Film Festival. Den 5 mars går Charlène Faviers hyllade mästerverk upp på svenska biografer.

"Slalom" är en film du inte vill missa att se. Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs såg dramat på Göteborgs Film Festival och menade att den mycket väl var en av Festivalens absoluta höjdpunkter. 

MER LÄSNING:

Bästa filmerna på Göteborgs Filmfestival 2021

"Charlène Faviers regidebut är ett djupt nyanserat drama om den olämpliga relationen mellan 15-åriga Lyz och hennes betydligt äldre coach i skidlaget. Trots filmens laddade tema och trots att filmen baseras på egna upplevelser, vågar Favier empatisera med förövaren i fråga.", skriver han i sin recension. 

Handling

15-åriga Lyz har blivit antagen på en internatskola med elitutbildning för lovande alpinåkare. Väl på plats i de franska alperna väcker hon snart tränaren Freds uppmärksamhet. Som tidigare mästare ser han i Lyz en potential som kan ta dem båda till det yttersta toppskiktet. Den fysiska och mentala pressen är stor och sökandet efter bekräftelse och trygghet röjer en mörk lavin i det isolerade vita landskapet.

"Slalom" släpps på bio 5 mars. Du hittar den på biografer utanför kedjan Filmstaden, som håller stängt till vidare.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL