Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fast and the Furious

STUDIE: Fast and Furious leder till ökad fortkörning

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juli 2021

192 892 fortkörningsböter har studerats.

I USA har det genomförts en studio som visar på att fortkörning ökar i landet i samband med att Fast and Furious-filmerna får premiär.

Nyligen hade den nionde filmen i den officiella Fast and Furious-serien premiär. Den actionstinna uppföljare blev som en adrenalinpump rakt in i biografernas kassor med en enastående premiärhelg. Men med en ny Fast-film ökar också antalet fortkörningar. Det menar i alla fall en omfattande amerikansk studie.

Efter att ha undersökt 192 892 stycken fortkörningsböter utdelade mellan 2012-2017 i delstaten Maryland kunde en professor på Harvard konstatera att det sannolikt finns ett samband mellan filmseriens premiärer och en tillfällig ökning av utdelade fortkörningsböter.

I rapporten framkommer det att antalet fortkörningsböter ökar i samband med att en Fast and Furious-film har premiär. Det framkommer också att genomsnittshastigheten vi fortkörning ökat med närmare 20 procent.

Alltså verkar faktiskt fler amerikanare köra för fort och antalet extrema fortkörningar, de ökar de med.

Vad som är extra intressant är att andelen ”extrema fortkörare” ofta återfinns inom en radie på tre kilometer från olika biografer. Något som studien menar kan stärka tesen om att det är Fast and Furious-filmerna som är inspirationen för deras olovliga stadsrally.

För fler nyheter, scrolla vidare! Spana också in vår ranking av alla Fast and Furious-filmer!

 

NÄSTA ARTIKEL