Godzilla Minus One affischbild

Stor premiärdag den första december – alla filmer och serier som släpps

Eric Diedrichs
Uppdaterad 01 december 2023 kl. 14:12 | Publicerad 30 november 2023 kl. 14:11

Julmånaden inleder med galen premiärdag

I morgon öppnar vi dörren för december och premiärerna väller in. Filmtopp listar alla godbitar som väntar film- och serieälskaren.

Snö, minusgrader och en himla massa premiärer. December står vid dörren med en säck fullproppade med film och serier. I den här artikeln listar vi alla premiärer som äger rum den första december och tipsar om vad du inte får missa.

Trolltider - årets julkalender
"Trolltider: legenden om Bergatrollen" är årets julkalender. Foto: SVT

Nya serier den 1 december

På seriefronten är det, för en gångs skull, inte lika överväldigande som på filmfronten. Under kalendermånadens första dag är det premiär för tre nya TV-serier. Dels har vi årets julkalender (läs vår recension av Trolltider: legenden om Bergatroller här), dels har vi en ny säsong av den koreanska serien Sweet Home på Netflix, sedan har vi det brittiska krimdramat Nora Sand: Flickorna på Englandsbåten.

Premiärer:

Knyckerts och snutjakten
Foto: Nordisk Film

Filmer som släpps den 1 december

En våg av filmer sköljer över oss – både på biograferna och hos streamingtjänsterna. Bland dem finner vi den svenska julfilmen Knyckertz och snutjakten, Sofia Coppolas hyllade drama Priscilla, den bombastiska actionfilmen Godzilla Minus One och Sydney Sweeneys omtalade Reality. Dessutom är Eddie Murphy aktuell med julfilmen Candy Cane Lane och Jake Gyllenhaals Ambulance blir tillgänglig för streaming.

Premiärer (klicka på länken för att läsa vår recension):

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtida premiärer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL