Stor ändring på julafton – här är SVT:s Jul med Astrid Lindgren

Stor ändring på julafton – här är SVT:s Jul med Astrid Lindgren

Axel Diedrichs
15 november 2023 kl. 08:11

En hel timme med författarens mest älskade verk

I dag presenterar SVT deras helt nya koncept som ska ha premiär på julafton, "Jul med Astrid Lindgren", som ska bli en ny tradition i de svenska hushållen.

Det har tidigare kommit uppgifter om n helt ny timmes TV-underhållning på SVT:s julafton. I ett pressmeddelande via Pressrummet går kanalen ut med närmare detaljer om Jul med Astrid Lindgren som ska sändas två gånger den 24 december. 

Så här säger programdirektör Eva Beckman om den nya satsningen i ett uttalande: 

– Julen är en perfekt tid för både barn och vuxna att samlas framför TV:n tillsammans. Redan tidigt på julaftonsmorgonen får vi julmysa med Malin Olsson och titta på den nya jultimmen med Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. 

Stor ändring på julafton – här är SVT:s Jul med Astrid Lindgren
Foto: SVT.

Så blir Jul med Astrid Lindgren på SVT

På julafton sänder SVT Jul med Astrid Lindgren, en magisk julberättelse för hela familjen baserad på Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser. Skådespelaren Olof Wretling gör rösten till trägöken Lustig-Gök som tar med oss på en resa genom Astrid Lindgrens magiska berättelser, där vi återförenas med några av vår tids mest älskade karaktärer och platser.

Under en timme visar den magiska figuren Lustig-Gök oss olika nyproducerade animerade filmer: Snöbollskriget i Katthult med Emil, Nils Karlsson-pyssling, Kajsa Kavat hjälper mormor och den prisbelönta Räven och Tomten från 2019, varvat med klassiska klipp ur TV-serierna Pippi Långstrump och Vi på Saltkråkan.

Sändningstider för Jul med Astrid Lindgren

  • Klockan 09:00
  • Klockan 14:00

Vidare skriver SVT att det nya konceptet från och med i år kommer vara ett återkommande inslag i deras julutbud. 

I går blev det klart att David Batra är årets julvärd på kanalen.

NÄSTA ARTIKEL