Jennifer Coolidge från American Pie avslöjar sin guilty pleasure

Jennifer Coolidge från American Pie avslöjar sin "guilty pleasure"

Filmtopp
11 juni 2023 kl. 09:06

Den älskade skådespelerskan har en dekadent sida

Jennifer Coolidge blev MILF med hela världen i rollen som "Stifflers mamma" i American Pie. Efter nyvunna succén med "The White Lotus" avslöjar hon sin "guilty pleasure"

Trots att hon gjorde sin skådespelardebut i Seinfeld, dröjde det några år innan Jennifer Coolidge fick sitt genombrott. Året var 1999 och snuskiga high school-filmer skulle få sig ett rejält uppsving. Under regi av Paul Weitz och Chris Weitz gjorde Coolidge dundersuccé som "Stiflers mamma" – världens första MILF – i American Pie.

Rollen blev omedelbart ikonisk, begreppet MILF skrev snabbt in sig i en sorts global ordbok och Jennifer Coolidge själv, blev en sexsymbol och fick, enligt egen utsago, ett mycket aktivt sexliv. Men trots den vida populariteten började karriären att dala. In kliver The White Lotus och Coolidge blir hetare än någonsin och vinner en Emmy för Bästa kvinnliga biroll. Nu, nästan 25 år efter första genombrottet, är hon hetare än någonsin.

Jennifer Coolidge från American Pie avslöjar sin "guilty pleasure"…

I podcasten 20 Questions: On Deadline ställdes flera slumpmässiga frågor till skådespelerskan, varav en stack ut i mängden. På frågan om vilken som var sin "guilty pleasure" svarade Jennifer Coolidge följande – i liknande ton som sin karaktär från The White Lotus:

"Jag gillar att köpa ett stort paket tuggummi och sedan tugga det i två sekunder och sedan lägga det åt sidan. Jag kan sluka hela paketet… Jag känner att jag är riktigt dekadent." När hon ombeds klargöra vilken smak hon suktar efter, svarar hon "Bara vanligt tuggummi, double dubble eller vad det nu är."

Schitt's Creek
Schitt's Creek – Om Jennifer Coolidge själv får välja. Foto: CBC Television

…men också sin favoritserie

En annan typ av "guilty pleasure" är så klart att se om sin favorit-serie gång på gång på gång, trots att man vet exakt hur vartenda publikskratt i vartenda avsnitt låter. Jennifer Coolidge är inte bättre, utan i samma intervju berättar hon vilken film eller TV-serie hon skulle ta med sig ner till kärnvapenbunker.

"Jag är en sucler för Schitt's Creek. Jag var sen på att upptäcka Schitt's Creek och jag bara… varje dag, efter jag har sett på den, så mår jag 100 procent bättre.

"Schitt's Creek" är en prisad komediserie i vilken en av Jennifer Coolidge tidigare motspelare syns i en huvudroll – Eugene Levy, som spelade Jims pappa i "American Pie", alltså han som frågar sin son om pajen. Här kan du se var Schitt's Creek går att streama!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL