Jennifer Coolidge blev känd som världens första MILF: låg med 200 personer

Jennifer Coolidge blev känd som världens första MILF: "låg med 200 personer"

Filmtopp
01 februari 2023 kl. 21:02
ANNONS
ANNONS

Nu Golden Globe-vinnare med White Lotus

Med "American Pie" blev skådespelaren Jennifer Coolidge känd som världens första "MILF". I en intervju berättar hon om tiden som stor sexsymbol. "Jag fick ligga med 200 personer", säger hon bland annat.

I dag är Jennifer Coolidge en hyllad, Emmy-vinnande skådespelare som tagit världen med storm i The White Lotus. Just nu är hon dessutom högaktuell i Prime Video-filmen Shotgun Wedding, där hon stjäl showen trots konkurrens av globala storstjärnor.

Coolidge har dock inte alltid varit den typiska kritikerfavoriten. Tvärtom, såg hon länge som allt annat än en "seriös" skådespelare, mycket tack vare att många lärde känna henne i rollen som "Stiflers mamma" i American Pie (1999). Det var filmen som mer eller mindre populariserade termen "MILF" världen över – och som specifikt användes för att beskriva Jennifer Coolidges karaktär i filmen.

Nu befinner sig skådespelaren karriär på en helt annan plats och hon minns tillbaka på tiden efter fenomenet American Pie med glädje.

Jennifer Coolidge blev känd som världens första MILF: "låg med 200 personer"
Foto: HBO Max.

Jennifer Coolidge blev världens första MILF efter American Pie: "Låg med 200 personer"

Begreppet "MILF" användes långt innan American Pie och mamma-karaktärer som pubertala pojkar trånar efter har det funnits gott om genom filmhistorien, men det var först tack vare Jennifer Coolidges karaktär i filmen som det anammades av den stora massan. I en intervju med Variety från i somras blickar hon med glädje tillbaka på tiden då hon slog igenom och inte minst rollen som sexsymbol.

– Det fanns så många fördelar med att göra den filmen, som att jag fick ligga med 200 personer jag aldrig hade fått ligga med annars, säger hon med glimten i ögat till Variety.

Kort efter stunden för uttalandet riktades en hel del kritik mot Coolidges håll, men med tiden verkar hennes frispråkighet tas emot med överväldigande positivitet. Scrollar man igenom kommentarerna på Variety-intervjun är det exempelvis nästan enbart hejarop från dem som har tittat på intervjun.

"American Pie" har aldrig setts som en film för finsmakare, men Coolidge tillskriver sitt stora genombrott till hur välskriven hennes karaktär var:

– Sättet som Stiflers mamma var skriven bidrog mycket till karaktärens genomslag, för folk pratade om henne genom filmen och man fick inte riktigt se henne förrän i slutet, men det byggdes upp. Det känns som om jag hade kunnat se ut som Fred Flintstone och folk hade ändå reagerat med "jag älskar Stiflers mamma" för att uppbyggnaden var så bra, förklarade Coolidge i LA Times podcasten The Envelope i somras.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL