Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Steve McQueens serie Small Axe görs om till film

Steve McQueens serie Small Axe görs om till film

Kristian Andersson | Nyhet
04 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
04 juni 2020

Steve McQueen gör film av sin senaste serie.

Den Oscarsbelönade skådespelaren Steve McQueen har jobbat på en antologi-serie med namnet Small Axe. Men nu visar det sig att serien i stället ska bli flera filmer.

Den Oscarsbelönade skådespelaren ligger bland annat bakom filmer som 12 Years A Slave, Hunger och Shame. Regissören har nu under en tid jobbat på en serie i form av en antologi, men rapporterar Deadline att han i stället sätter ihop serien till fem olika filmer. Tillsammans med BBC har McQueen jobbat på serien med namnet Small Axe.

De fem filmerna kommer berätta historier om rasism och fokusera på ett London mellan åren 19601980. I samband med att Cannes gick ut med sitt program avslöjades det också att två av filmerna kommer att medverka på filmgalan. Regissören McQueen passade även på att berätta mer om sitt stora projekt och de två filmerna som ska delta   Mangrove och Loves Rock. De andra tre har titlarna Alex Wheatle, Education och Red, White and Blue.

I serien skulle vi få se skådespelare som John Boyega, Letitia Wright, Malachi Kirby, Shaun Parkes, Rochenda Sandall, Alex Jennings och Jack Lowden, men det återstår att se hur dessa kommer att medverka i de olika filmerna.

Läs också om att Spike Lee släpper en kortfilm i samband med upproren i USA.

Vilken är din favorit film med Steve McQueen?