Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Steve Ditko – Skaparen bakom Spindelmannen död

Steve Ditko – Skaparen bakom Spindelmannen död

Axel Diedrichs | Nyhet
11 juli 2018
Axel Diedrichs | Nyhet
11 juli 2018

Steve Ditko som tillsammans med Stan Lee skapat Spindelmannen har dött.

Vi som älskar Spindelmannen har nåtts av tråkiga nyheter. Skaparen bakom Spindelmannen, Steve Ditko, har dött. Han arbetade på den kanske bästa superhjälten av dem alla tillsammans med Marvels orakel Stan Lee. Ditko blev 90 år gammal. 

Steve Ditko var alltså en av de två huvudpersonerna bakom Spindelmannen, men han introducerade även världen för Doctor Strange (som numera porträtteras av Benedict Cumberbatch) och den mest ikoniska Iron Man-dräkten. Nämligen den första rustningen i rött och guld.

Ditko började tidigt jobba för Marvel, men 1966 fick han sparken. Orsaken till detta verkar ha två berättelser, att Ditko inte gillade riktningen The Amazing Spider-Man tog, samt att hans attityd skilde sig för mycket från kollegan Stan Lees, till den grad att de inte längre stod ut med varandra.

Superhjältevärlden har mycket att tacka Ditko för. Hans verk kommer fortsätta att leva vidare, inte minst Spindelmannen som är igång för full hals med sin nya filmserie. Först såg vi Spider-Man: Homecoming, och härnäst kommer Spider-Man: Far From Home.

Steve Ditko dog vid 90 års ålder. Hur ska du hylla tecknaren?