Steve Carell om sitt udda jobb innan The Office: "Jag sålde vin över telefon"

Steve Carell om sitt udda jobb innan The Office: "Jag sålde vin över telefon"

Emil Oscar Rasmussen
08 mars 2023 kl. 21:03

Steve "Michael Scott" Carell berättar om det annorlunda jobbet han en gång hade

Steve Carell tog hela världen med storm i rollen som Michael Scott i den amerikanska versionen av "The Office". Nästan 20 år efter seriens premiär är Carell nu en väletablerad, Oscarsnominerad skådespelare med flera imponerande titlar på sin meritlista. Men han har inte alltid varit en stjärna – vilket hans udda jobb innan tiden på "The Office" avslöjar.

Steve Carell blev allas vår favoritchef (och mardrömschef) i rollen som Michael Scott i amerikanska The Office. Han spelade rollen med framgång mellan 2005–2011 (och i ett kortare inhopp i slutskedet av serien) i vad som var hans första större huvudroll.

Kort efter premiären av The Office tog Carells karriär fart på allvar. Redan samma år spelade han huvudrollen i The 40-Year-Old Virgin och sedan dess har han radat upp sevärda filmer, som Little Miss Sunshine (2006), Dumma mej (2010), Crazy, Stupid, Love (2011), Foxcatcher (2014), The Big Short (2015) och Beautiful Boy (2018), för att bara nämna några.

Stjärnan har dock inte alltid varit huvudrollsinnehavaren i en av tidernas mest älskade tv-serier eller Oscarsnominerade filmer – det fanns en tid även innan de många framgångarna.

Steve Carell om sitt udda jobb innan The Office: "Jag sålde vin över telefon"
Foto: NBC.

Steve Carell om sitt udda jobb innan The Office: "Jag sålde vin över telefon"

Steve Carell var på besök i det senaste avsnittet av Office Ladies – podcasten där Jenna Fischer (Pam Beesly i The Office) och Angela Kinsey (Angela Martin i The Office) tittar tillbaka på avsnitten i serien, intervjuar The Office-profiler och svarar på frågor från fans.

Podcasten har varit igång sedan 2019 och har sedan dess hunnit gå igenom alla avsnitt fram till det att Steve Carell lämnar serien. Med den milstolpen passerad tog Carell för första gången plats vid sidan om Jenna Fischer och Angela Kinsey för att diskutera sin medverkan i The Office.

I avsnitten delar trion många varma minnen med varandra, men det blir också svar på en stor mängd lyssnarfrågor samt en hel del annat smått och gott. Carrell får exempelvis frågan om han själva haft ett kontorsjobb någon gång, eller om han haft någon chef i stil med Michael Scott. Det säger han att han aldrig haft, men att han arbetade mycket som servitör och hade ett annat anmärkningsvärt jobb.

– Jag sålde vin över telefon en period, berättar Carell till de andras förvåning.

Jenna Fischer ifrågasätter konceptet med tanke på att man naturligtvis inte kan provsmaka vin över telefon.

– Vi fick inte dricka vinet, men man var tvungen att beskriva ett vin baserat på ett stycke som de hade skrivit på varje vin. Det är svårsålt, tro mig, skrattar Carell.

I slutet av avsnittet förklarar Carell att han själv inte dricker speciellt mycket alkohol, mer än något glas vin då och då, men trion i podcasten gör snabbt upp planer om att dricka Michael Scotts signaturdrink, scotch och sukralos. En "drink" som Jenna Fischer och Angela Kinsey testat i ett tidigare avsnitt och som de förvånansvärt nog vurmar för väldigt mycket.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL