Stellan Skarsgård tror inte på Mamma Mia 3 – menar att ABBA saknar låtarna

Stellan Skarsgård tror inte på Mamma Mia 3 – menar att ABBA saknar låtarna

Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:25 | Publicerad 14 september 2023 kl. 09:00

"Kommer ligga i en urna innan det finns ett manus"

Många hoppas på att få se "Mamma Mia 3" nå världens biografer. Stellan Skarsgård tror dock inte att det kommer ske, på grund av att ABBA saknar låtarna.

2018 fick fansen se den andra filmen Mamma Mia! Here We Go Again återförena stjärnorna Amanda Seyfried, Meryl StreepColin Firth, Pierce Brosnan och den svenske giganten Stellan Skarsgård. Sedan dess har fans över hela världen hoppats på att få se en tredje film. När Stellan Skarsgård får frågan om han tror det kommer ske, så ger han ett svar som gör många besvikna.

Stellan Skarsgård tror inte på Mamma Mia 3 – menar att ABBA saknar låtarna
Foto: Universal Pictures.

Stellan Skarsgård tror inte på Mamma Mia 3 – menar att ABBA saknar låtarna

I en intervju med tidningen Vogue berättar Stellan Skarsgård varför han inte tror att det kommer en tredje Mamma Mia-film. Det har inte att göra med produktionens engagemang, utan snarare ABBA:s låtrepertoar som han menar är för liten för att kunna bära ytterligare en berättelse.

– Jag tvivlar på att någon av oss skulle tacka nej till ännu en film. Det gäller bara att hitta tillräckligt med låtar för att komma på en ny berättelse, säger Stellan Skarsgård och menar att han kommer ligga "i en urna" innan Mamma Mia 3 har sitt manus klart.

– Men jag medverkar gärna som en hög aska, tillägger han.

ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus berättar även han för Vogue hur tankarna går kring möjligheterna att göra en tredje film. Han går då i samma tankebana som Skarsgård: 

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror helt enkelt inte att vi har tillräckligt med låtar för en tredje Mamma Mia.

Här kan du läsa vad Pierce Brosnan, Amanda Seyfried och andra säger om att göra Mamma Mia 3.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL