Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård om strejken i Hollywood: "Det är bra för fan"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 juli 2023

Svensken ställer sig starkt bakom strejken

Den svenske filmstjärnan Stellan Skarsgård är en av de som stödjer skådespelarnas strejk i Hollywood. "Det är bra för fan, klart vi ska strejka!", säger han till Kulturnyheterna.

Under torsdagskvällen fick den redan pågående strejken bland manusförfattare i Hollywood sällskap av de amerikanska skådespelarna genom deras fackförbund SAG-AFTRA. Det hela rör sig om förbättrade arbetsvillkor, som högre lön och protester mot AI-teknik i branschen. En som deltar i rörelsen är den 72-årige svenske skådespelaren Stellan Skarsgård. I ett samtal med Kulturnyheterna ger han sin syn på en strejk som i hans mening var väntad.

Stellan Skarsgård i "Chernobyl". Foto: HBO Max.

 

Stellan Skarsgård visar sitt stöd för strejken i Hollywood: "Det är bra för fan"

Den svenske skådespelaren Stellan Skarsgård, senast aktuell med Star Wars-serien Andor, visar sitt fulla stöd mot den strejk som nu håller en mängd amerikanska film-och TV-produktioner i limbo. Så här säger han till Kulturnyheterna:

– Det är bra för fan, klart vi ska strejka! Tech-giganterna vill anställa människor för en dag och sedan kunna använda dem i medier, i kända och okända universum, för all framtid.

Skarsgård ställer sig starkt bakom fackets vilja att begränsa användningen av AI under produktioner, och menar att skådespelare ska försvara rätten till sin egen kropp och sitt eget ansikte.

När strejken bröt ut fick vi se när stjärnor som Matt Damon, Cillian Murphy och Emily Blunt lämnade premiären av Oppenheimer för att visa sitt stöd. Strax innan strejken sades deras kollega Kenneth Branagh följande om att ta protesten till gatan

– Det är en smärtsam process men den måste genomföras. 

Scrolla vidare för att se några av de filmer och serier som påverkas av skådespelarnas strejk i Hollywood.

NÄSTA ARTIKEL