BIANCA gäster 2022 – hela listan

Starka reaktioner på Filmtopps krönika – mest läst just nu

Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:10 | Publicerad 18 oktober 2022 kl. 16:10

Många tusentals läsare bara första dagen

I helgen publicerade Filmtopp en krönika med anledningen av premiären av Bianca ingrossos talkshow "BIANCA". Reaktionerna lät inte vänta på sig.

I helgen var det premiär för TV-profilen, influencern och entreprenören Bianca Ingrossos nya talkshow BIANCA discovery+. I samband med detta publicerade Filmtopp krönikan Hoppas ni tar hand om Bianca som har väckt starka reaktioner – åt båda hållen.

I krönikan diskuterade Eric Diedrichs hur svensk media allt mer anammar de kvaliteter som länge har gjort brittisk press så illa ansedd och vilket ansvar en arbetsgivare som "tjänar pengar på att människor exploaterar sig själva" egentligen har.

Nedan följer ett utdrag ur krönikan:

"Influencers har blivit hårdvaluta och dekorerar allt från våra skärmar till affischerna i T-banan. Alla sliter i dem, alla vill ha sin del av kakan, men få verkar ta hänsyn till hur dessa, många gånger unga människor, egentligen mår. Att flera av dem själva har talat om den psykiska ohälsa som kommit med kändisskapet och arbetsbördan, tycks helt enkelt inte vara intressant."

Väckt starka reaktioner

Krönikan har delats flitigt på sociala medier och på olika hemsidor där den har bemöts av starka reaktioner – åt båda hållen. Medan många visade stöd för texten, inte minst det drev mot Bianca Ingrosso som diskuterades, var vissa mer kritiska.

"En artikel som lämnar kvar en unken smak i munnen" skriver en anonym användare och frågar varför "det är viktigt" att skriva om "en stenrik priviligerad flickas dåliga arbetsmiljö".

I samma tråd hos Nyheter 24 tyckte en läsare istället att artikeln var "respektfullt" och att den lyfter en "problematik" som ofta kan drabba unga, människor i sitt kändisskap.

Det är den mest lästa krönikan på Filmtopp just nu och den som är nyfiken på att ta del av diskussionen hittar hela texten här.

NÄSTA ARTIKEL