Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailerpremiär för Andor – då kommer Star Wars-serien

Star Wars-filmen Rogue Squadron stryks från biokalendern

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2022

Kanske aldrig blir av

Disney har officiellt tagit bort den inplanerade Star Wars-filmen "Rogue Squandron" från biokalendern. Nu är det oklart om filmen någonsin kommer att spelas in.

Den senaste Star Wars-filmen som gick upp på biograferna var The Rise of Skywalker, som möttes av milt sagt blandad kritik från fans och kritiker. Därefter har Disney hårdare börjat gallra sina olika Star Wars-satsningar och i större utsträckning fokuserat på att skapa TV-serier inom franchisen.

Sedan tidigare var det planerat att Patty Jenkins (Monster, 2003) beryktade Star Wars-film Rogue Squadron skulle ha haft biopremiär i december 2023, men nu rapporterar THR att Disney har plockat bort filmen helt från sin kalender.

Star Wars
Foto: Disney

Patty Jenkins storslagna ambitioner

Filmen har varit planerad sedan år tillbaka och Jenkins ska ha sagt att hon med Rogue Squadron siktade på att göra "den bästa filmen om stridspiloter någonsin".

Nu är det oklart om filmen i kommer att bli verklighet. Vad vi däremot vet är att Disney har planer för två andra Star Wars-filmer, däribland en som regisseras av Taika Waititi.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL