Vem orkar med Star Wars numera?

Vem orkar med Star Wars numera?

04 maj 2020 kl. 18:05
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Hela Star Wars-konceptet börjar bli riktigt uttjatat.

Ny Star Wars-film hit, ny Star Wars-serie dit. Men helt ärligt, när ska det vara nog?

Rey i Star Wars.
Foto: Disney.

Jag har tidigare skrivit om Star Wars och fokuserat på George Lucas hexalogi, som jag tycker är grundbulten i dessa rymdsagor. I övrigt har jag låtit fansen lusta över alla nya installationer utan att säga så mycket. Men nu måste jag. För hela Star Wars-konceptet börjar bli riktigt uttjatat.

Den senaste filmtrilogin var uppenbarligen så kaosartad att regissörer sparkas, nya skurkar avrättas på måfå och gamla skurkar tas tillbaka på studs. Lägg sedan till alla onödiga "standalone"-filmer och serier om allt från Boba Fetts kusin till Obi-Wans liv som eremit i öknen. Vad ska vi ens se på? En jediriddare som bygger sandslott utan vatten?

Jag raljerar, men med fog. Orkar världen helt ärligt med alla dessa Star Wars-grejer?

Jag tänker på när George Lucas som en ung man skrev ett revolutionerande manus om en pojke som växer upp och blir en hjälte. Originalfilmen förändrade en hel filmvärld. Snälla, låt den filmens minne bestå med lite värdighet.

På 70-talet vägrade i stort sett hela Hollywood att finansiera Lucas rymdopera, tills 20th Century Fox klev fram och sade, okej då. Nu borde tvärtom folk börja säga, njaaeee.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL