Squid Game-stjärnan gör koreansk thriller med Alicia Vikander

Squid Game-stjärnan gör koreansk thriller med Alicia Vikander

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 31 mars 2023 kl. 07:03 | Publicerad 30 mars 2023 kl. 19:03

Hoyeon för thrillern Hope med Vikander och Fassbender

"Hope" är en kommande koreansk thriller som med Alicia Vikander och Michael Fassbender på rollistan. Nu ansluter ett nytt spännande namn till filmen i form av "Squid Game"-stjärnan Hoyeon.

Fyren mellan haven
Alicia Vikander och Michael Fassbender samarbetar igen i koreansk film. "Fyren mellan haven" (2016). Foto: Nordisk Film.

Makarna Alicia Vikander och Michael Fassbender är anknutna till en kommande koreansk thrillerfilm av Na Hong-Jin (The Wailing, Chaser). Det var under gårdagen som Deadline kunde avslöja att den svenska Oscarsvinnaren finns med på rollistan till Hope tillsammans med sin partner Fassbender.

Bara timmar senare kunde den amerikanska tidningen dessutom tillkännage ytterligare ett tungt namn som kommer att medverka i filmen. Det tredje namnet som presenterats som klar för filmen är Squid Game-stjärnan Hoyeon. Skådespelaren och modellen slog igenom globalt i Netflix-succén, där hon spelade rollen som Kang Sae-byeok.

Hoyeon i Squid Game
Hoyeon (höger) i "Squid Game". Foto: Netflix.

Hoyeon gör långfilmsdebut vid sidan av Vikander

Hoyeon gjorde sin skådespelardebut med Squid Game och kommande Hope blir hennes långfilmsdebut.

Filmen beskrivs utspela sig huvudsakligen på koreanska och handlar om invånarna i en avsides hamnstad, där det görs en mystisk upptäckt som tvingar dem att kämpa för sin överlevnad. Hoyeon rapporteras spela polis i filmen, men det framgår inte vad Vikander och Fassbender kommer att axla för roller.

Det blir andra gången som makarna medverkar i en film tillsammans, efter att ha spelat mot varandra i Fyren mellan haven (2016). Hoyeon är snart aktuell med Apple TV+ serie, Disclaimer.

Deadline kan också avslöja att filmens fotograf är Hong Kyung-pyo, som stått för foto i filmer som Oscarsvinnaren Parasit (2019).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL