Spökhuset i Stranger Things till salu – så mycket kostar det

Spökhuset i Stranger Things till salu – så mycket kostar det

Filmtopp
06 november 2022 kl. 18:50

Nu ska Creel-familjens kåk få nya ägare

Spökhuset i Stranger Things säsong 4 finns på riktigt, och nu är det till salu. Vad kåken är värderad till? Det rör sig om hisnande summor.

Som bekant för tittarna utspelar sig Stranger Things i den amerikanska delstaten Indiana. Men familjen Creels viktorianska hus, som introduceras i den fjärde säsongen, ligger i verkligheten i Georgia. Nu är det känt att kåken som agerat inspelningsplats är till salu för flera miljoner kronor.

Stranger Things säsong 4 lämnade inga fans oberörda. Den beskrivs av de flesta som den mest skrämmande säsongen hittills, vilket i viss mån har att göra med de mystiska händelserna runt familjen Creel och deras hemsökta hus som de köpte år 1959. I det upplevde de konstiga och övernaturliga händelser som senare resulterade i att flera mord begicks i hemmet. Hemmet övergavs därefter och lämnades tomt i många år. Därefter blev Mr. Creel inlagd på en anstalt för sin uppenbara roll i morden.

Spökhuset i Stranger Things till salu – så mycket kostar det
Foto: Netflix.

Så dyrt är spökhuset i Stranger Things

Det är nu dags för huset att hitta nya ägare, och mäklarfirman Toles Temple and Wright Inc. som leder försäljningen, har satt en prislapp på mäktiga 16,4 miljoner kronor. Men den som köper betalar naturligtvis mer än bara husets medverkan i Netflix populära serie. Huset, som är ruskigt läckert, har en yta på 550 kvadratmeter, och därtill sju sovrum och sju badrum. Fastigheten har även en vacker trädgård.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL