Res från tv-soffan till Las Vegas – 4 filmer du måste se

Spielberg regisserar film baserad på sin uppväxt

Filmtopp
Uppdaterad 15 juli 2021 kl. 11:52 | Publicerad 10 mars 2021 kl. 12:00

Spielberg återvänder till sin barndom i sin nästa film

Steven Spielberg regisserar en ny coming-of-age-film, löst baserad på hans egen barndom. Stjärnan Michelle Williams kan få en av huvudrollerna i filmen.

Det finns få namn i Hollywood som väger lika tungt som Steven Spielbergs, och förutom sina fantastiska filmer kan han stoltsera med en enastående arbetsetik – 74 år ung fortsätter han att fylla sin pipeline med regiprojekt. Härnäst står alltså en coming-of-age-film på tur, som är löst baserad på regissörens egen barndom.

Informationen om Steven Spielbergs nya projekt är fortfarande sparsam, men enligt Deadline ska den vara inspirerad av Spielbergs barndom och uppväxt i Arizona. De rapporterar också att Michelle Williams förhandlar om att spela en roll som ska vara baserad på Spielbergs mamma.

 

Spielberg som barn
Spielberg (2017). Foto: HBO

För första gången på 20 år ska Spielberg även skriva manus till en långfilm, och han ska göra det tillsammans med Tony Kushner, som han arbetat tillsammans med på bland annat Lincoln (2012) och München (2005).

Deadline hävdar att inspelningen av filmen inleds redan nu till sommaren och att målet är en premiär under 2022.

Spielberg är även aktuell som regissör för filmatiseringen av den klassiska musikalen "West Side Story", som har svensk premiär i december 2021.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL