Spider-Man: No Way Home slår biorekord

Spider-Man: No Way Home slår biorekord

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 13 april 2022 kl. 11:04 | Publicerad 20 december 2021 kl. 14:12

En av de mest framgångsrika premiärerna någonsin.

"Spider-Man: No Way Home" har gått upp på biografer runt om i världen – och det med besked. Under sin öppningshelg har Marvelfilmen dragit in den tredje största summan någonsin.

Trots att omikronvarianten av covid-19 sprider sig som en löpeld över världen, så har den senaste MCU-filmen, Spider-Man: No Way Home, lockat en rekordpublik till biograferna, enligt Variety.

Den tredje filmen med Tom Holland som Spider-Man har spelat in hela 587 miljoner USD under sitt öppningsfönster. Det gör den inte bara till den största bioframgången under 2021 och pandemieran, utan även den tredje mest inkomstbringande filmen någonsin. De enda två filmer som haft starkare premiärer är två andra MCU-filmer, Avengers: Endgame (1,2 miljarder USD) och Avengers: Infinity War (640 miljoner USD).

Värt att notera är att No Way Home inte haft premiär i Kina – en lukrativ marknad som både Endgame och Infinity War kan räkna in till sina siffror.

Rekordnoteringarna slutar inte där. No Way Home står också för den främsta öppningshelgen i IMAX-biosalonger sedan 2019 och den fullständigt manglar andra framgångar från i år, som No Time to Die och Venom: Let There Be Carnage.

Marvel och Sony spenderade omkring 200 miljoner USD på att producera filmen, och ytterligare omkring 100 miljoner USD på den globala marknadsföringen, men den summan har filmen alltså nästan spelat in två gånger om, bara under sina första dagar.

Trots att Filmtopp gav filmen ett minst sagt ljummet betyg i sin recension, så har filmen i stort rosats av både kritiker och biopubliken.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL