Sopranos-stjärnan Tony Sirico död – blev 79 år

Sopranos-stjärnan Tony Sirico död – blev 79 år

Filmtopp
09 juli 2022 kl. 08:55

Lämnar en stark karriär bakom sig

Skådespelaren Tony Sirico, främst känd för rollen som Paulie i HBO-serien "The Sopranos", har avlidit. Han blev 79 år gammal.

Tony Sirico som hade en betydande roll i den ikoniska gangsterserien The Sopranos har avlidit 79 år gammal, rapporterar Screen Daily. Enligt uppgifter somnade han in i sitt hem omgiven av sin familj. 

Sirico gjorde mycket i sin karaktär, men det är framför allt hans rollfigur i The Sopranos, Paulie Gualtieri, som han förknippas starkast med. Paulie var en av seriens mest tongivande figurer, som fick en allt större betydelse för dess handling. Under resans gång klättrade han i Tony Sopranos ranking och började leda sitt eget gangstergäng. 

En lysande karriär med flera stora samarbeten

Innan Sirico spelade i The Sopranos gjorde han sig ett namn i filmbranschen med roller i bland annat Martin Scorseses två nittiotalsklassiker Maffiabröder och Casino. Han jobbade även en hel del tillsammans med Woody Allen från och med början på 90-talet, och gjorde framträdanden i 1994:s Bullets Over Broadway, Mighty Aphrodite, Deconstructing Harry, Café Society och Wonder Wheel.

Sirico har nyligen spelat in en film som ännu inte kommit ut i Super Athlete i vilken han spelar en coach. När vi kan förvänta oss att se den finns det i dagsläget inga uppgifter om.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL