Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sopranos-film äntligen på gång

Sopranos-film äntligen på gång

David Lindahl | Nyhet
09 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
09 mars 2018

En film baserad på tv-serien The Sopranos är nu på gång. The Many Saints of Newark är titeln och den ska utspela sig under 60-talet.

Bild från tv-serien The Sopranos.
Steven Van Zandt, Steve Schirripa, James Gandolfini, Michael Imperioli och Tony Sirico i The Sopranos. Foto: HBO

Den hyllade tv-serien The Sopranos har länge varit omtalad att fortsätta som film och nu är det bekräftat vad den kommer att handla om. The Many Saints of Newark är titeln på den kommande filmen som ska utspela sig under 60-talet, alltså långt före händelserna i tv-serien.

Det är över tio år sedan The Sopranos slutade gå på tv. Det sista avsnittet lämnade tittare chockade och spekulationer kring vad som egentligen hände har existerat sedan dess. Serien vann totalt 21 Emmys och fem Golden Globes och rankas ofta bland de bästa amerikanska tv-serierna genom tiderna.

Skaparen David Chase har länge hintat på att en film är på gång och vad den skulle kunna handla om. Nu är det enligt Screenrant bekräftat att en kommande produktion med titeln The Many Saints of Newark har påbörjats. Den ska utspela sig under 60-talet och fokusera på flera karaktärer från serien i yngre åldrar.

1967 var det upplopp i USA angående diskrimineringen i samhället på grund av etnicitet och hudfärg. I staden Newark i New Jersey fick 26 människor sätta livet till och över 100 skadades. Upploppen i Newark kommer enligt David Chase att inkluderas i filmen och det ska bland annat att fokuseras på den ökande spänningen mellan italiensk-amerikanska och afroamerikanska grupper.

Inga karaktärer är ännu bekräftade men eftersom Tony Soprano är född 1959, bör hans medverkan i sådana fall vara som en väldigt ung pojke. Hans föräldrar Livia och Johnny Soprano, tillsammans med hans farbror Junior, bör därför i sådana fall ha betydande roller i filmen om det fortfarande ska kretsa kring familjen Soprano.

Är du en seriefanatiker han du här läsa om alla nya serier som kommer under 2018.

Vad tror du om den kommande Sopranos-filmen The Many Saints of Newark?