Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sophia Loren.

Sophia Loren kan slå nytt Oscarsrekord

David Lindahl | Nyhet
01 november 2020
David Lindahl | Nyhet
01 november 2020

Om hon blir nominerad är det längst tid passerat mellan nomineringar.

Den italienska ikonen Sophia Loren är aktuell med den nya filmen "The Life Ahead". Det pratas redan om att en Oscarsnominering kan vara på gång och i sådana fall slår hon nytt rekord i längst tid gått mellan nomineringar.

Vägen till Oscarsgalan har börjat läggas och det spekuleras redan vilt i de olika kategorierna vilka som är de lyckliga få som får äran att nomineras till det mest prestigefyllda priset i branschen.

I kategorin bästa kvinnliga huvudroll är flera veteraner med och söker erkännande från Oscarsakademin. Bland andra Meryl Streep, Michelle Pfeiffer och Ellen Burstyn.

Nu rapporterar Variety att även den italienska ikonen Sophia Loren får mycket uppmärksamhet för sin hyllade insats i filmen The Life Ahead. Skulle hon bli nominerad slår hon ett nytt Oscarsrekord – tid gått mellan nomineringar. 

Henry Fonda håller det tidigare rekordet för tid gått mellan nomineringar, från 1941 när han nominerades för Vredens druvor, till 1982 för sin efterlängtade Oscarsvinst för On Golden Pond. Totalt hade 41 år passerat.

Sophia Loren vann sin första Oscar för sin roll i den italienska filmen Two Women från 1962. Vinsten gjorde henne även till den första skådespelaren att få en Oscar för en roll i utländsk film. 1965 nominerades hon igen för Marriage Italian Style, men vann inte. Blir hon Oscarsnominerad nu igen innebär att det att 56 år har passerat sedan hennes tidigare nominering, och dämed slår hon Fondas rekord med 15 år.

Läs också vår lista över 10 Sean Connery-filmer du måste se.

NÄSTA ARTIKEL