Snart kommer Independence Day-regissörens Gladiator-serie

Snart kommer Independence Day-regissörens Gladiator-serie

Emil Oscar Rasmussen
22 mars 2023 kl. 11:03

Tunga namn återfinns på rollistan för "Those About to Die"

I sitt kommande projekt skiftar katastroffilmsregissören Roland Emmerich skiftar fokus. Denna gången tar han sig istället an en serie med antika Roms mytomspunna gladiatorer i handlingarnas centrum. Nu har inspelningen av serien "Those About to Die" inletts.

"Those About to Die" är titeln Roland Emmerichs kommande serie som ska utforska gladiatorernas värld under Romarrikets glansdagar. Nu rapporterar Collider att inspelningen av Peacock-serien inleddes för några dagar sedan i Italien.

Emmerich har tidigare gjort sig ett namn som den kanske mest välmeriterade filmskaparen inom katastroffilmsgenren. På sitt CV har han titlar som Independence Day (1996), Godzilla (1998), Day After Tomorrow (2004) och Moonfall (2022), för att bara nämna några.

Denna gången sadlar han dock om för någonting helt annat. Vi kan visserligen vänta oss en del action även i Those About to Die, men det på en helt annan skala. Den kommande serien beskrivs som ett drama som ska skildra den korrupta och komplexa värld som låg till grund för gladiatorspelen under eran för Romarriket.

Anthony Hopkins i Titus (1999)
Anthony Hopkins i "Titus" (1999). Foto: Fox Searchlight Pictures.

Anthony Hopkins medverkar i serien

Serien, som skrivs av Robert Rodat (Rädda menige Ryan, Patrioten), har en spännande rollista med Anthony Hopkins som det absolut största namnet. Hopkins har rapporterats spela rollen som "Kejsare Vespasian" i Those About to Die. Andra namn på rollistan inkluderar Iwan Rheon (Game of Thrones), Tom Hughes (The English, Infinite) och Rupert Penry-Jones (The Batman, The Drowning). Även Vikings: Valhalla-skådisen Johannes Haukur Johannesson har en roll i den kommande serien.

Med tanke på att inspelningen av serien precis har inletts lär det dröja ytterligare ett tag innan någon premiärdatum presenteras, men vi kommer onekligen allt närmare den punkten. Those About to Die produceras för den amerikanske streamingtjänsten Peacock, och det är ännu inte känt var vi kommer att kunna se den i Sverige.

Den kommande serien om gladiatorer har ingen koppling till Ridley Scotts Gladiator (2000).

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL