Snart börjar TV4:s inspelning av Bäst i test

Snart börjar TV4:s inspelning av Bäst i test

Filmtopp
19 juni 2023 kl. 13:33

Då rullar produktionen igång

Tidigare i år blev det känt att "Bäst i test" flyttar från SVT till TV4. Nu flaggas på Facebook för att inspelningen av nya Bäst i test-säsongen snart dar igång.

När SVT valde att skrota Bäst i test var reaktionerna inte nådiga. Anledningen uppgavs vara att det var för dyrt att köpa in produktionen på nytt då det brittiska produktionsbolaget Avalon, som ligger bakom grundkonceptet "Taskmaster", valde att kraftigt höga priserna på rättigheterna till programmet.

– De brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, förklarade SVT:s programdirektör Eva Beckman.

Därefter blev det känt att TV4 förvärvat rättigheterna istället och att Bäst i test kommer att flytta in hos dem. Även detta mottogs med en hel del klagomål från besvikna tittare, som framförallt kritiserade kanelens reklamsändningar.

Snart börjar TV4:s inspelning av Bäst i test

Nu kan Filmtopp rapportera att inspelningen av TV4:s första säsong av Bäst i test är på gång.I Facebookgruppen Frilansare inom TV/Film/Reklam - söker jobb skriver en medlem följande:

"Bäst i test är i behov av en inspelningsledare för inspelningen av tester i huset. Projektet är från 31 juli till 31 oktober."

Något premiärdatum för den nya säsongen är däremot inte känt, inte heller vilka som kommer att delta. Däremot vet vi att Babben Larsson och David Sundin återvänder i rollen som programledare.

Filmtopp håller dig uppdaterad om årets säsong av Bäst i test längre fram.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL