Snart börjar inspelningen av This is Spinal Tap 2

Snart börjar inspelningen av Spinal Tap 2 – hela gänget återvänder

Axel Diedrichs
28 november 2023 kl. 08:11

Får sällskap av Paul McCartney och Elton John

Regissören Rob Reiner har bekräftat att en uppföljare på komedin "This is Spinal Tap" blir av och att man i februari månad drar igång inspelningen.

80-talsklassikern This is Spinal Tap anses vara en av de bästa komedierna i mannaminne och filmen som formade mockumentärgenren. Det har länge varit på tal om att göra en fortsättning, och i maj förra året började projektet röra på sig. Nu kan vi äntligen bekräfta att den faktiskt blir av. Det är regissören Rob Reiner, som gjorde originalet för snart 40 år sedan, själv som går ut med nyheten. Han berättar också att vi kan förvänta oss en mängd olika cameos, bland annat från Beatles-ikonen Paul McCartney och Elton John, som nyligen lade ned sitt turnerande.

Snart börjar inspelningen av This is Spinal Tap 2
Foto: Embassy Pictures.

I februari börjar inspelningen av Spinal Tap 2

Rob Reiner berättar för podcasten RHLSTP with Richard Herring att man nu kommit långt med förproduktionen och att man drar igång inspelningen i februari månad. Medan han återvänder i rollen som filmskaparen Marty DiBergi ser vi Christopher GuestHarry Shearer och Michael McKean återvända i rollerna som bandet i händelsernas centrum.

– Alla är tillbaka. Paul McCartney hakar på, och Elton John, liksom några andra överraskningar. Garth Brooks, säger Reiner till Richard Herring.

I maj 2022 pratade Reiner med NME om hur gänget resonerade när de diskuterade en uppföljare. Väl medvetna om hur hög ribban är och hur illa det skulle kunna gå, så kom de fram till att livet är för kort för att inte försöka.

– Titta på oss, vi är alla i 70-årsåldern. Hur mycket tid kommer vi att ha för att ha lite kul?

När "Spinal Tap 2" förväntas ha premiär finns det ännu inga uppgifter om. Att inspelningen drar igång tidigt nästa år gör det inte helt osannolikt att vi kan tänkas se den senare samma år, när filmen har sitt 40-årsjubileum.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL