Sverigepremiär för thrillern Breaking – med Michael K. Williams och John Boyega

Sverigepremiär för thrillern Breaking – med Michael K. Williams och John Boyega

  • SkyShowtime
Filmtopp
Uppdaterad kl. 11:52 | Publicerad 27 juli 2023 kl. 08:00

Missa inte den verklighetsbaserade thrillern på SkyShowtime

Med premiär i dag kan du streama kriminalthrillern "Breaking" på SkyShowtime. I den verklighetsbaserade filmen får vi se bland andra Star Wars-stjärnan John Boyega och The Wire-stjärnan Michael K. Williams i en av de sista filmerna han spelade in innan sin bortgång.

John Boyega slog igenom på allvar med den senaste Star Wars-trilogin, där han spelade rollen som Finn. Sedan dess har han medverkat i flera uppmärksammade satsningar och just nu är han aktuell i Sverige med inte bara en, utan två filmer. Förra veckan var det premiär på Netflix för den hyllade filmen They Cloned Tyrone och i dag är det premiär på SkyShowtime för filmen Breaking

Flertalet välkända skådespelare medverkar i Breaking. Vid sidan av Boyega finns också Connie Britton (The White Lotus, Nashville), Jeffrey Donovan (Burn Notice, Sicario) och Selenis Leyva (Orange Is the New Black, Spider-Man: Homecoming), samt Nicole Beharie, Olivia Washintong m.fl.

En av de större rollerna spelas dessutom av Michael K. Williams, The Wire-stjärnan som gick bort 2021, i vad som blev ett av hans sista projekt.

Sverigepremiär för kriminalthrillern Breaking – med John Boyega
Foto: SkyShowtime.

Premiär för kriminalthrillern Breaking på SkyShowtime – med Michael K. Williams och John Boyega

"Breaking" är en verklighetsbaserat kriminalthriller som handlar om Brian Brown-Easley (Boyega), en före detta marinsoldat som kämpar med att återanpassa sig känslomässigt och mentalt till det civila livet. När Brian nekas stöd från USA:s veterandepartement når han en bristningsgräns. Brian kliver in på en bank och tar flertalet anställda gisslan, vilket blir startskottet för en spänd konfrontation med polisen.

Händelserna som filmen är baserad på inträffade i delstaten Georgia i USA, 2017. Filmen hade ursprunglig premiär 2022, men det är först nu Breaking gör entré på den svenska marknaden, i och med premiären på SkyShowtime.

Michael K. Williams är just nu i ropet även på grund av att en av personerna som sålde heroin spetsat med fentanyl, vilket ledde till överdosen som tog hans liv dömts till fängelse. Rubrikerna har delvis kretsat kring att "The Wire"-skaparen David Simon har försvarat den dömde mannen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL