Streamingtips: Dublin Narcos – drogerna som skakade Dublin på 80-talet

Streamingtips: Dublin Narcos – drogerna som skakade Dublin på 80-talet

  • SkyShowtime
Johan Samuelsson Krantz
19 januari 2024 kl. 11:01

En mörk del av Dublins historia – både drama och dokumentär

Vi följer serien Narcos från syd- och centralamerika till Europa, närmare bestämt till Dublin under ett mörkt 80- och 90-tal.

Missa inte premiären av dokumentärserien Dublin NarcosSkyShowtime. Serien, i tre delar, skildrar organiserad brottslighet, våld och missbruk i Dublin från 1980-till nutid.

Den tar sin början under en tid av omfattande arbetslöshet och ökande utvandring och följer stadens förvandling från recessionens 1980-tal till att bli en växande metropol på 1990-talet.

Dublin Narcos kombinerar dokumentär med dramatiserade element för att utforska hur ökad droganvändning har påverkat staden och fortfarande syns i dag.

Historien berättas genom vittnesmål från tidigare poliser som kämpade mot de nya kriminella, samt droganvändare som konfronterar konsekvenserna av missbruk. Serien ger en djupdykning i Dublins historia och dess kopplingar till organiserad brottslighet och missbruk.

Dublin Narcos på SkyShowtime i dag – tidigare poliser talar ut

Dublin Narcos utforskar uppkomsten av narkotikaanvändning och dess påverkan på staden genom att kombinera dokumentär med dramatiserade inslag. Serien följer även de som försökte avslöja brottsligheten i staden och tar upp händelserna kring den välkända brottsjournalisten Veronica Guerins död år 1996.

Serien regisseras av Benedict Sanderson som mest är känd för The Detectives: Fighting Organised Crime (2021). Vi ser relativt okända Stephen Delahunty i en av huvudrollerna, som ännu inte har nått något större internationellt genomslag.

Premiär för “Dublin Narcos” på SkyShowtime i dag, den 19 januari. Se också vilka filmer och serier som släpps på SkyShowtime i februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL