Premiär för Funny Woman på SkyShowtime

Premiär för Funny Woman på SkyShowtime

  • SkyShowtime
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 15:02 | Publicerad 10 februari 2023 kl. 08:02

Brittisk komediserie i ren 60 tals-anda

I nya serien "Funny Woman" får vi följa en ung kvinna från Blackpool som hittar sin röst i 60-talets mansdominerade värld och tar därmed London med storm.

Premiär för Funny Woman på SkyShowtime
Gemma Arterton. Foto: Sky Showtime.

Skönhetsdrottningen med humor

Nu är det dags för premiären till den första säsongen av SkyShowtimes nya humorserie Funny Woman. Serien är baserad på författaren Nick Hornbys bästsäljande roman Funny Girl från 2014, som handlar om Blackpools skönhetsdrottning Barbara Parker, som spelas av Gemma Arterton, och när hon försöker göra karriär i London på höjden av det svängande 60-talet. Parkers humor visar sig vara hennes största tillgång och hon omdefinierar vad det innebär att vara en rolig kvinna.

Gemma Arterton i Funny Woman på Sky Showtime
Gemma Arterton. Foto: Sky Showtime.

En brittisk komediserie med vass ton

Barbara Parker har precis blivit krönt till Miss Blackpool, men det måste finnas mer i livet än att vara en skönhetsdrottning i en kuststad, eller hur? Hon vill bli någon. London lockar och vår målmedvetna hjältinna ger sig iväg för att ta reda på vem hon egentligen är. Väl på plats stöter hon på en rad motgångar och helt plötsligt befinner sig Barbara på en audition för en komedishow på TV. Barbaras kompromisslösa kvickhet visar sig vara X-faktorn som programmet har saknat. Hon får rollen och blir en del av en banbrytande ny sitcom som kommer att påverka brittisk underhållning i decennier framöver. Att vara kvinna i en till största del manlig miljö har sina egna utmaningar, men när Barbara väl hittar sin humoristiska sida så omdefinierar hon den rådande attityden till "roliga kvinnor".

Serien består av sex avsnitt som du hittar på SkyShowtime. Missa inte detta!

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL