EXTRA: SkyShowtime köper upp 21 originalserier av HBO Max – hela listan

EXTRA: SkyShowtime köper upp 21 originalserier av HBO Max – hela listan

 • SkyShowtime
Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:01 | Publicerad 10 januari 2023 kl. 10:01

"Lust" och "Björnstad" med bland titlarna

I dag meddelar SkyShowtime att de köper upp hela 21 serier av HBO Max, inklusive 168 avsnitt av originalserier. Här är alla titlar som inkluderas i affären.

SkyShowtime meddelade idag att de har förvärvat exklusiva europeiska rättigheter till 21 lokala serier från Warner Bros. Discovery, inklusive några av HBO Max mest populära och hyllade serier från regionen, efter en process med flertalet aktörer. Totalt ger affären SkyShowtime 168 avsnitt – över 150 timmar – med både nya och tidigare sända originalserier.

EXTRA: SkyShowtime köper upp 21 originalserier av HBO Max – hela listan
Svenska succéserien "Lust" flyttar till SkyShowtime. Foto: HBO Max.

Flera populära serier flyttar från HBO Max till SkyShowtime

Affären, som inkluderar tre helt nya serier med redan slutförda produktioner, kommer att ha sin världspremiär på SkyShowtime 2023, vilket påskyndar företagets inträde i originalseriernas värld avsevärt. De nya serierna, som kommer att märkas som SkyShowtime Originals, inkluderar ID (Finland och Sverige), The Winner (Tjeckien och Slovakien) och Warszawianka (Polen). Dessutom kommer SkyShowtime också att ha premiär för den andra säsongen av Por H o Por B (Spanien). Även första säsongen av Por H o Por B kommer finnas tillgängliga att streama på SkyShowtime.

Premiärdatum för dessa serier kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

Andra populära serier som förvärvats i affären inkluderar flera serier som nyligen haft premiär för nya säsonger på HBO Max men som nu kommer att ha sitt exklusiva hem hos SkyShowtime. Dessa är Björnstad (Sverige), Beforeigners (Norge), Kamikaze (Danmark), Lust (Sverige) och The Informant (Ungern). SkyShowtime kommer att ha möjlighet att förvärva globala rättigheter på alla förnyade serier liksom möjligheten att producera nya säsonger av flertalet serier.

Dörren står på glänt för nya säsonger

Förra året kunde Filmtopp avslöja att en andra säsong av komediserien Lust beställdes av HBO Max bara ett par veckor innan serien spårlöst försvann.

– Vi skulle precis börja filma säsong två. Vi hade inga kontrakt på plats men hade börjat anställa personal. HBO hade ringt vår producent två-tre veckor tidigare och frågat om det var möjligt att leverera två säsonger snabbt eftersom de var så förtjusta i produkten, sade seriens ena upphovsman Julia Dufvenius till Filmtopp.

Filmtopp har kontaktat SkyShowtimes Morten Steingrimsen, Nordic PR Manager på SkyShowtime, som säger följande i ett SMS:

"Beslut om potentiella, nya säsonger kommer att tas vid ett senare tillfälle. Nu är vi först och främst glada för att lansera alla dessa fantastiska serier varav flera av dem får världspremiär på SkyShowtime. Det är en stor dag för oss."

Köper in fler internationella serier

Förutom nya originalserier förbättrar affären SkyShowtimes starka och övertygande bibliotek med kritikerrosade serier i tid för de återstående lanseringar på marknaderna i Europa. Förutom de nio nya och aktuella serier kommer flera säsonger av tolv framgångsrika serier från HBO Max att finnas tillgängliga exklusivt på SkyShowtime från och med mars 2023.

Dessa bibliotekstitlar inkluderar: Czech It Out! (Czechia), Foodie Love (Spain), Hackerville (Romania), No Activity (Spain), One True Singer (Romania), Knutby (Sweden), Ruxx (Romania), Success (Croatia), Todo Lo Otro (Spain), The Sleepers (Czechia), Tuff Money (Romania) och Welcome to Utmark (Norway).

Alla förvärvade serier kommer att vara tillgängliga för SkyShowtime-prenumeranter på alla 22 marknader. 

– Detta är ett landmärke för SkyShowtime, vilket ger oss ett omedelbart fotfäste på originalserieområdet långt före planen. Vår streamingtjänst är skapad speciellt för Europa och vi på SkyShowtime är engagerade i konsumenterna på våra marknader. Lokalserier är en viktig del av vår strategi, och vi är glada att ha dessa nya serier hos oss, liksom populära serier som fått genklang hos publik över hela Norden, Central- och Östeuropa och Spanien, säger Monty Sarhan vd SkyShowtime.

SkyShowtime utökar sina egna möjligheter för lokalserier:

– Lokala originalserier har alltid varit en viktig del av vårt innehåll. Vi är glada över att kunna tillkännage detta första steg i vår original-programstrategi. Vi är unikt dedikerade till våra marknader och ser fram emot att arbeta med lokala författare och producenter för att ge ännu mer autentiska berättelser till våra prenumeranter, säger John Farrar, chef för program på SkyShowtime.

EXTRA: SkyShowtime köper upp 21 originalserier av HBO Max – hela listan
"Björnstad" flyttar till SkyShowtime. Foto: HBO Max.

Originalserier SkyShowtime köper upp av HBO Max – hela listan

ID (arbetstitel) – säsong 1

Avsnitt: 6

ID (arbetstitel) är en finsk kriminalserie. Historien kretsar kring den finska konstbedrägeriutredaren Emma, som går undercover för att infiltrera ett auktionshus i Stockholm för att undersöka företagets koppling till en ökänd penningtvättare som kallas Blanko. För att bli oupptäckt väljer Emma omslagsidentiteten Annika, en hetlevrad societet som lever för vilda fester, droger och alkohol och är motsatsen till den coola, lugna och samlade Emma. Genom att anta denna vilda persona börjar dörrarna öppnas till den dolda världen av högklassigt konstbedrägeri. Men att bli Annika innebär att Emma måste konfrontera minnen från sitt förflutna som hon försökt glömma.

Por H o Por B – säsong 2

Avsnitt: 8

Por H o Por B, en serie producerad i Spanien, som kommer tillbaka för en andra säsong. Efter resan under den första säsongen, som tog oss från Parla till Madrid-stadsdelen Malasaña, återvänder Hache (Marta Martín) och Belén (Saida Benzal) igen för nästa del av sina äventyr. De två vännerna bor fortfarande i Malasaña, men saker och ting har förändrats. Området är fortfarande en galen och oseriös "nöjespark" men tjejerna har hittat sin plats där, allt utan att offra sin äkthet. De har accepterat platsen, och det verkar som om Malasaña i gengäld har accepterat dem. Hache har ett nytt jobb, på nagelsalong och Belén försöker överleva med olika jobb samtidigt som hon håller drömmen om att bli skådespelerska vid liv. Itziar Castro, Diego Castillo, Javier Bódalo, Brays Efe kommer också att återuppta sina roller.

The Winner – säsong 1

Avsnitt: 6

The Winner är en tjeckisk och slovakisk familjekomedi som berättar historien om Viktor Hudák (Ady Hajdu), en fiktiv premiärminister i ett litet europeiskt land som avslutar sin karriär inom politiken och återvänder till vardagen. Men när hans efterträdare radikalt omkullkastar all politik som han ägnat en livstid åt att bygga upp inser han snabbt att det finns väldigt lite makt i att vara före detta premiärminister.

I ett försök att visa att han fortfarande är relevant försöker han kliva fram och ta ledningen hemma där han bor med sin fru och tre döttrar. Men efter att ha tillbringat så lång tid borta från dem, och utan en aning om hur den verkliga världen fungerar, hittar han en familj som länge har vant sig vid att leva utan honom och en grupp kvinnor som är mycket överlägsna alla politiska motståndare han har mött i sin karriär som premiärminister. Ivana Chýlková och Milan Ondrík medverkar också.

Warszawianka – säsong 1

Avsnitt: 11

Warszawianka är en fiktiv polsk dramaserie som följer de tragikomiska äventyren för en 40-årig urban legend i Warszawa. Han är en djupt komplex karaktär, ett oansvarigt festdjur, en seriell lothario och allas vän samtidigt. Bakom fernissan plågas och självföraktas han, fångas av sina föräldrar (Krystyna Janda och Jerzy Skolimowski) och fjättras av kulturen och tiden som formade honom. Med ett huvud fullt av drömmar har hans talang för att skriva stulit hjärtan hos generation X. Men han har inte vuxit upp. Han är svag. Efter att ha haft och sedan förlorat allt försöker han förstå den moderna världen omgiven av stadens mest intressanta karaktärer.

Björnstad – säsong 1

Avsnitt: 5

Detta svenska drama är baserat på den bästsäljande romanen med samma namn. Björnstad tappar långsamt mark till de ständigt inkräktande träden som omger den, men när juniorishockeylaget har en chans att vinna den nationella semifinalen vilar nu alla lokalbefolkningens drömmar på axlarna på en handfull tonårspojkar. Denna tunga börda blir katalysatorn för en våldsam handling som kommer att lämna en ung flicka traumatiserad och en stad i kaos. Anklagelser görs, och som krusningar på en damm reser de genom Björnstad och lämnar ingen invånare opåverkad.

Beforeigners – säsong 1 & 2

Avsnitt: 12

Denna norska komiska sci-fi-serie utspelar sig i en nära framtid där människor från det förflutna börjar dyka upp i nuet, Beforeigners kommer från tre tidsperioder; stenåldern, vikingatiden och slutet av 1800-talet. Det norska samhället som föreställs i serien är komplext och medför både möjligheter och utmaningar på båda sidor, men det finns hopp och mänsklighet. Beforeigners är både en skildring av detta surrealistiska universum, och också en buddy-cop-berättelse som följer detektiv Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) och Alfhildr Enginsdottir (Krista Kosonen) i en mordutredning år efter den första vågen av timegration.

Lust – säsong 1

Avsnitt: 8

Anette (Sofia Helin), Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius) och Martina (Elin Klinga) är 40-åriga vänner som bor och (mestadels) trivs i Stockholm. När Anette genomför en statlig forskningsstudie, kallad "Sex Is the Highway to Health", som undersöker om bra sex – eller brist på sex – påverkar hälsan hos svenska kvinnor över 40 år, kommer vännerna plötsligt på sig själva med att ifrågasätta hur livet har kommit i vägen för deras egna passioner och önskningar. En komedi om vänskap och nyfikenhet, Lust följer fyra kvinnor som är redo att utforska livet bortom förväntningarna på karriär, äktenskap och moderskap.

The Informant – säsong 1

Avsnitt: 8

I det kommunistiska Ungern 1985 är schackmästaren Geri (Gergely Váradi) ivrig att börja sitt andra år på college i Budapest, även om det innebär att lämna sin sjuka lillebror och resten av sin familj bakom sig. Men Geri har en hemlighet. Hans planer på att träffa flickor och festa överskuggas när ungersk statssäkerhet utpressar Geri till att spionera på sin karismatiske klasskamrat Zsolt Száva (Márton Patkós), en allt radikalare prodemokratisk ledare. Med Geri som jonglerar med partier och politiska debatter börjar Száva snart inse att det finns en informant bland dem. När spioneri blir en egen schackmatch brottas Geri med att förråda sina vänner för att rädda sin bror, och den dagliga frågan: Vems sida ska han stå på?

EXTRA: SkyShowtime köper upp 21 originalserier av HBO Max – hela listan
Hedda Stiernstedt i "Beforeigners". Foto: HBO Max.

Alla serier SkyShowtime köper upp av HBO Max listade

 • Czech It Out!
 • Foodie Love
 • Hackerville
 • No Activity
 • One True Singer
 • Knutby
 • Ruxx
 • Success
 • Todo Lo Otro
 • The Sleepers
 • Tuff Money
 • Welcome to Utmark
 • ID
 • Por H o Por B
 • The Winner
 • Warszawianka
 • Björnstad
 • Lust
 • The Informant
 • Beforeigners
 • Kamikaze

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL