Noomi Rapaces nya skräckfilm You Won't Be Alone på SkyShowtime

Noomi Rapaces nya skräckfilm You Won't Be Alone på SkyShowtime

  • SkyShowtime
Filmtopp
16 januari 2023 kl. 13:01

Förvandlas till häxa

Snart syns Noomi Rapace i skräckfilmen "You Won't Be Alone" på streamingtjänsten SkyShowtime. Filmen har redan prisats av kritiker världen över.

Sedan det stora genombrottet med Män som hatar kvinnor (2009) har Noomi Rapace, 43, synts frekvent i internationella filmsatsningar. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011), Prometheus (2012), The Drop (2014), Brght (2017) och Jack Ryan (2019-) är bara några exempel.

Under 2022 släpptes hennes senaste skräckfilm, You Won't Be Alone, på olika filmfestivaler världen över, men det är först nu som den äntligen hittar ett rejält hem på den svenska marknaden. Senare den här veckan släpps nämligen filmen exklusivt på SkyShowtime.

You Won't Be Alone
Naomi Rapace i "You Won't Be Alone". Foto: Universal Studios

Detta handlar You Won't Be Alone om

I en isolerad bergsby i 1800-talets Makedonien blir en ung flicka bortrövad av en uråldrig ande, som sedan förvandlar henne till en häxa. Filmen regisseras Goran Stolevski, som även har skrivit dess manus.

Prisats internationellt

You Won't Be Alone har fått ett positivt mottagande från internationella kritiker och har i skrivande stund ett Metascore80 av 100 baserat på 32 recensioner. The Guradian gav filmen full pott och beskrev den med följande ord:

"Det är en skicklig och spännande inbilskhet, att uppleva livets toppar och dalar genom olika människor. Stolevski har i en film som känns mindre som en debut och mer som ett sent magnum opus hittat ett genialiskt kärl för att göra djupgående observationer om kön, sexualitet och att vara."

You Won't Be Alone
Naomi Rapace i "You Won't Be Alone". Foto: Universal Studios

Regissörens fina utmärkelse

Goran Stolevski tilldelades utmärkelsen "Directors to Watch" på Palm Springs International Film Festival och filmen nominerades till "Juryns stora pris" på Sundance Film Festival.

"You Won't Be Alone" har premiär den 19 januari på SkyShowtime.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL