EXKLUSIVT: Julia Dufvenius: "Fick inte en provfilmning på tre år"

Dufvenius om skrotade Lust: "Skulle precis börja filma säsong två"

Filmtopp
28 september 2022 kl. 17:12

Hade börjat anställa folk

Trots att hon har äganderätt i serien visst inte Julia Dufvenius om att "Lust" skulle plockas bort från HBO Max och skrotas. Till Filmtopp säger hon att de precis hade fått klartecken till att spela in nya säsonger.

För ett tag sedan valde Warner Bros. Discovery att radera alla nordiska originalserie på HBO Max. Men det var inte bara prenumeranterna som chockades av det kritiserade beslutet. I en exklusiv intervju med Filmtopp avslöjar Julia Dufvenius att de hade fått klartecken av HBO att filma två nya säsonger.

– Vi skulle precis börja filma säsong två. Vi hade inga kontrakt på plats men hade börjat anställa personal. HBO hade ringt vår producent två-tre veckor tidigare och frågat om det var möjligt att leverera två säsonger snabbt eftersom de var så förtjusta i produkten, säger Julia Dufvenius till Filmtopp.

Julia Dufvenius
Julia Dufvenius. Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp Media.

Hoppas på en framtid för Lust säsong 2

Anledningen till att Warner Discovery, som är en nyligen genomförd sammanslagning av Warner Media och Discovery, valde att ta bort serierna uppges bero av nya prioriteringar från bolaget. Vissa har spekulerat i att Lust kommer att dyka upp discovery+ men det tror inte Julia Dufvenius:

– Jag tror inte att serien kommer att dyka upp på discovery+ eftersom jag inte tror att det fungerar rent skattetekniskt, men jag vet inte. Jag hoppas att de säljer den vidare till en kanal som vi kan samarbeta med, men jag känner mig inte jättesugen på Discovery nu efter att den nya chefen tog det här beslutet, berättar Julia.

Eftersom du är medskapare har du någon äganderätt i serien?

– Nej, de stora streamingkanalerna vill ofta inte att man ska ha det. Jag har en liten ägarandel men den innebär inget medbestämmande på något sätt. Så det är en väldigt konstig andel vi som har gjort serien har fått.

Om någon streamingtjänst väljer att köpa upp "Lust" återstår att se.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL