Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmrulle

Skarsgård klar för Bränn alla mina brev

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 juni 2021

Får sällskap av Gustav Lindh och Asta Kamma August

Just nu arbetas det med en filmatisering av Alex Schulmans prisbelönta roman Bränn alla mina brev. I dag meddelades att huvudrollerna görs av Bill Skarsgård, Gustav Lindh och Asta Kamma August. Filmen regisseras av Björn Runge och har premiär nästa år.

Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev blev en omedelbar dundersuccé. Historien som är baserad på verkliga händelser skildrar det laddade triandeldramat mellan Sven Stolpe, Karin Stolpe och Olof Lagercrantz och visar hur passion, svartsjuka och vrede kan skapa svallvågor över årtionden och generationer.

Sedan tidigare är det klart att Björn Runge, som senast briljerade med sitt Oscarsnominerade drama The Wife kommer att stå för regin. I dag blev det klart vilka som kommer att gestalta de manliga författarna och Karin Stolpe, vars beslut blir en katalysator för en serie dramatiska händelser.

Bränn alla mina brev
Bill Skarsgård – Foto: TT Asta Kamma August – Foto: Michella Bredahl Gustav Lindh – Foto: Matthias Huss

I ett pressmeddelande från Film i Väst skriver de att Karin porträtteras av Asta Kamma August och de konkurrerande herrarna av Gustav Lindh och Bill Skarsgård, vem av dem som spelar vem framkommer däremot inte.

– Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932. Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen, säger Asta Kamma August.

Inspelningen inleds i augusti 2021 och kommer att ske i Stockholm och i Västra Götaland. Bränn alla mina brev förväntas ha premiär hösten 2022.

Scrolla vidare för mer läsning eller spana in vår lista med åtta filmer som är bättre än boken!

 

NÄSTA ARTIKEL