Skaparen om Matrix: "en metafor för transpersoner"

Skaparen om Matrix: "en metafor för transpersoner"

Filmtopp
05 augusti 2020 kl. 16:46

"Företagsvärlden var inte riktigt redo för det."

Lilly Wachowski är en av skaparna bakom science fiction-franchisen Matrix och nu arbetar hon på den fjärde filmen. I en intervju med Netflix berättar hon om glädjen över att filmserien fått allt större betydelse för transpersoner.

Matrix-trilogin som än idag är omåttligt populär finns nu att se på Netflix. Något som lockat större uppmärksamhet till filmserien är att en av franchisens två skapare, Lilly Wachowski, bekräftar ryktet att filmen är en metafor för transpersoner. 

I en videointervju med Netflix berättar en av franchisens två skapare, Lilly Wachowski, om den ikoniska filmseriens dolda budskap:

– Framförallt inom science fiction, så handlar transformation om fantasi och idén att göra det omöjliga möjligt. Av den anledningen talar Matrix så mycket till tittarna. Folk kommer fram till mig och säger att det förändrat deras liv. Och jag är tacksam som får vara en del av deras resa. 

Se hela intervjun här:

Den fjärde Matrix-filmen förväntas ha premiär under 2022. I den återvänder huvudrollerna Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL