Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sjätte och sista Sharknado får grönt ljus

Sjätte och sista Sharknado får grönt ljus

David Lindahl | Nyhet
30 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
30 mars 2018

Den sjätte Sharknado-filmen blir den sista i filmserien.

Sharknado 5
Sharknado 5. Foto: Syfy

Ytterligare en film kommer att produceras om tornadohajarna. Tv-kanelen Syfy planerar en sjätte och sista Sharknado som ska avsluta filmserien.

Första Sharknado-filmen hade en tornado fylld av hajar som attackerade Los Angeles. Trots filmens bisarra handling har den kommit att bli något av en kultfilm. Tv-kanalen Syfy är känd för att massproducera filmer på kort tid och sedan släppa dem på sin egen kanal.

Nu skriver TVLine att ett sjätte och sista äventyr i filmserien är inplanerat. I den femte filmen var jorden förstörd på grund av global uppvärmning och därför ska nu nästa film tvinga huvudkaraktären att resa tillbaka i tiden för att stoppa den fruktansvärda hajattacken.

Beverly Hills-skådespelaren Ian Ziering har sedan första filmen varit frontfigur för Sharknado-filmerna. Han har i flera intervjuer berättat att det hela började som en desperat åtgärd för att få sjukvård till hans gravida fru. Nu i den senaste femte filmen rapporteras det att han tjänade hela 500 tusen dollar, en summa som bland annat enligt Vox är mycket mer än vad Gal Gadot tjänade på första Wonder Woman-filmen. Hennes lön då var 300 tusen dollar.

Regissören Anthony C. Ferrante har hittills stått bakom kameran under hela filmserien och väntas göra så även här. Sharknado hade sin topp med den andra installationen Sharknado 2: The Second One, som ska ha lockat 3,9 miljoner tittare på Syfys tv-kanal. Den sista filmen har än så länge ingen titel men väntas sändas på Syfy någon gång under sommaren.

Filmtopp listar de 25 bästa filmtipsen under 2018.

Har du sett alla Sharknado-filmerna?