25 nya filmer – Här är bästa filmtipsen 2018

25 nya filmer – Här är bästa filmtipsen 2018

Axel Diedrichs
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 28 november 2017 kl. 16:11

Filmtopp ger dig de bästa filmtipsen 2018 – dessa nya filmer vill du hålla ett extra öga på under det kommande bioåret.

Finns det någon film som du ser fram emot lite extra under 2018? Filmtopp kommer med tips på 25 filmer som ser mycket lovande ut.

The Incredibles 2
Foto: Walt Disney Studios

2018 kommer att bli ett filmår som erbjuder dig fler svenska biografier, en stark fortsättning på superhjältespåret, äventyr i överflöd och, givetvis, skräckfilm. Vi har granskat tablån över kommande biofilmer och det finns mycket att se fram emot. Allra högst tror vi om regissören Martin McDonaghs svarta komedi Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri, med Frances McDormand och Woody Harrelson i huvudrollerna.

Det är först värst att notera januaris två dundersmällar, Hannes Holms hedersuppdrag Ted - För kärlekens skull och The Post. I den sistnämnda får vi ta del av Steven Spielberg, Meryl Streep och Tom Hanks första arbete tillsammans. Har trion laborerat väl ihop kan den helt klart bli en av de bästa filmerna 2018. Inte helt oväntat är det att Fifty Shades Freed - det avslutande kapitlet i filmserien - går upp runt alla hjärtans dag.

På skräckfilmsfronten finns det inte allt för många biofilmer att se fram emot, mest intressant är skräcktappningen på X-Men i John BooneThe New Mutants. Vi måste även höja en något försiktig flagga för Jason Stathams kommande hajfilm The Meg, med det största sjömonster vi någonsin skådat på vita duken. Ett wildcard, men onekligen en tippad popcornrulle värdig sin plats på den här listan!

Som du kommer att märka blir det fler dagar mellan filmerna desto längre in vi kommer på år 2018:s schema, och det beror på att alla premiärdatum ännu inte är satta.

OBS! Alla filmer på den här listan är inte de vi personligen ser mest fram emot. Att de kommer att locka stor publik är med i beräkningen. Här hittar du vad vi anser vara de bästa filmerna de senaste åren. 

Nedanför följer de bästa filmtipsen 2018 - dessa annalkande biofilmer vill du inte missa

Ted - För kärlekens skull – biopremiär 3 januari

Genre: Drama

Handling: Hannes Holms film är en biografi om en av Sveriges mest begåvade låtskrivare genom tiderna, Ted Gärdestad. Artisten gick från klarhet till klarhet i sin musikaliska karriär, men utanför musiken hade han många demoner...

Vad vi tror om filmen: Förutsättningarna är goda. Hannes Holm är en rutinerad skådespelare och Ted som person är väldigt intressant. Det vi är rädda för är att skaparna kommer att undvika de mest drabbande skeendena, de i slutet av Teds liv.

Insidious: The Last Key – biopremiär 5 januari

En av många nya skräckfilmer 2018.
Foto: United International Pictures

Genre: Skräck

Handling: Insatserna i Insidious-filmerna höjs när Psykologon Elise Rainiers liv besväras av hennes hittills mest otäcka demon, i hennes eget hem.

Vad vi tror om filmen: Insidious har genom åren varit ojämna och den fjärde installationen i filmserien kan lika gärna bli bra som dålig. Det börjar kännas som att de mjölkar konceptet på pengar. Men oavsett kvalitet och konstnärliga ambitioner finns det här ett underhållningsvärde. I den här typen av film finns alltid någon form av behållning. En av de bästa filmerna 2018? Det skulle förvåna mig lika mycket som när En man som heter Ove blev vårt Oscarsbidrag 2016.

The Post – 12 januari

Genre: Drama

Handling: The Post är baserad på den sanna berättelsen om hur den första kvinnliga tidningsredaktören Kay Graham, tillsammans med den hårt pushande redaktionschefen Ben Bradlee, stod i krig mot myndigheterna för att släppa hemlighetstämplade dokument.

Vad vi tror om filmen: Det är en spännande historia och med Steven Spielberg, Tom Hanks och Meryl Streep är det mycket talang i en och samma produktion. Det som oroar mig är att Spielberg har tendensen att bli lite väl romantisk till den amerikanska historien. Det kan bli mer Hollywood-touch än nödvändigt, fler stråkar och monologer än vi klarar av. Men sitter pusselbitarna rätt kommer helbilden att bli kanon.

12 Strong – 19 januari

Män rider på hästar - bästa filmtipsen 2018
Foto: Nordisk Film

Genre: Drama, Krig

Handling: År 2001 gör en grupp amerikanska soldater ett livsfarligt uppdrag i Afghanistan.

Vad vi tror om filmen: Chris Hemsworth blir bara bättre och bättre, därför ska det bli spännande att se honom i en roll där han hanterar starka känslor. Att Oscarsnominerade Michael Shannon är med gör hela filmen mer intressant. Men risken finns att 12 Strong blir ytterligare en vinklad hyllning till den amerikanska armén.

Maze Runner: The Death Cure – 26 januari

Fyra personer hänger upp och ned - bästa filmtipsen 2018
Foto: Twentieth Century Fox

Genre: Action, Sci-fi

Handling: Maze Runner-trilogin fullbordas med berättelsen om när Thomas letar efter ett botemedel mot en livsfarlig smitta.

Vad vi tror om filmen: Den första filmen i Maze Runner-serien var överraskande bra, men tvåan var betydligt svagare. Vi tror att den tredje filmen kan vända på steken, med ett blodigare allvar och starka scener där skådespelarna får glänsa. Men likt Insidious-filmerna, har även Maze Runner-filmerna ett underhållningsvärde, oavsett hur bra eller dåliga de är.

Coco – biopremiär 2 februari

En pojke och en hund ser något - bästa filmtipsen 2018
Foto: Walt Disney Studios

Genre: Animerat, äventyr

Handling: Miguel vill inget annat än att bli en musiker, men hans föräldrar förbjuder honom. I ett desperat försök att bevisa sina färdigheter hamnar han i de dödas rike, tillsammans med hunden Hector.

Vad vi tror om filmen: Pixar är snart tillbaka med en ny originalidé, det här är första gången de kliver in i efterlivets värld. Det kommer att bli vackert, och troligtvis fängslande. Det här är definitivt ett av de bästa filmtipsen 2018.

Darkest Hour – biopremiär 2 februari

Winston Churchill röker en cigarr - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Drama

Handling: Under början av andra världskriget måste Winston Churchill ta ett beslut. Samarbeta med Hitler, eller slåss mot tyskarna ur ordentligt underläge.

Vad vi tror om filmen: Det är en spännande historia och Gary Oldman kommer att briljera i rollen som Churchill. Förhoppningsvis har han tillräckligt mycket utrymme i sina scener för att verkligen göra ett avtryck. Vad gäller spännande rolltolkningar att se fram emot är Darkest Hour helt klart ett av de bästa filmtipsen 2018.

Även Imdb har med denna filmen på sin lista, kommande filmer 2018. 

Fifty Shades Freed – 9 februari

Poster till Fifty Shades Freed - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Drama, Thriller

Handling: Den tredje delen av Fifty shades-trilogin, där vi fördjupar oss i Christian och Anastasias relation. Nu får vi veta var deras livssituation kommer att landa.

Vad vi tror om filmen: Fifty Shades Freed verkar ha mer bett i sig, med fokus på en mer thrillerdriven handling, snarare än sex. Nästa kommer den nya filmen, vilket blir den tredje i filmserien. Förhoppningsvis bärs historien bättre än i Fifty Shades Darker som Filmtopps recensent Rasmus Thorstensson gav ett ledset öga. Med detta sagt är detta en film där våra förväntningar är inte höga - men trilogin är uppskattad av många och tas därför med.

Black Panther – biopremiär 14 februari

Black Panther står på en klippa - bästa filmtipsen 2018
Foto: Walt Disney Studios

Genre: Action, Äventyr

Handling: Efter att hans far dött, återvänder Black Panther till sin högteknologiska hemby i Afrika för att ta den rättmätiga platsen som kung.

Vad vi tror om filmen: Black Panther har likt Wonder Woman en annorlunda handling i superhjältegenren. Att premissen känns fräsch är alltid ett gott tecken. Dessutom ska det bli intressant att på riktigt få stifta bekantskap med karaktären Black Panther. Actionsekvenserna lär vara många och långa, att döma av trailern är de spektakulära.

The Shape of Water – biopremiär 14 februari

Shape of Water
Foto: Twentieth Century Fox, hämtad från Entertainment Weekly

Handling: På ett forskningscenter på 60-talet stiftar en stum vaktmästare bekantskap med en mystisk varelse.

Vad vi tror om filmen: Guillermo del Toro är – när han får till det – en av de bästa regissörerna i vår tid. Han är stilbildande, våghalsig och bjuder ofta på udda berättelser. The Shape of Water har samtliga av hans godaste ingredienser!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – biopremiär 16 februari

Frances McDormand ser bevärad ut - bästa filmtipsen 2018
Foto: Twentieth Century Fox

Genre: Drama, Komedi

Handling: En mamma lägger sig i en polisutredning för att hitta sin dotters mördare. I rollerna ser vi Frances McDormand och Woody Harrelson.

Vad vi tror om filmen: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri är filmen vi ser allra mest fram emot! Denna redan superhyllade mörka komedi ser ut att hålla lika hög klass som Coenbrödernas när de är i högform. Det ska bli fantastiskt att se filmen. Den här rullen håller vi allra högst på vår lista över de bästa filmtipsen 2018!

Pelle Kanin – biopremiär 21 februari

Pelle Kanin är ute på gräset - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Animerat, Äventyr

Handling: En adaption på Belatrix Potters klassiska berättelse om en kanin, som försöker smita in i en farmares trädgårdsland.

Vad vi tror om filmen: Det är kul när man mixar animation med live action, ett stilgrepp som blivit allt mer av en raritet. En skön skådespelarensemble dessutom, mycket pekar på att Pelle Kanin är en trevlig film och även ett av de bästa filmerna 2018 - för hela familjen.

Phantom Thread – biopremiär 23 februari

En man ler - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Drama

Handling: På 50-talet får en kostymör sitt liv omkastat när han förälskar sig i en ung kvinna med skinn på näsan.

Vad vi tror om filmen: Regissören Paul Thomas Anderson har en hög lägstanivå och Phantom Thread blir nog inget undantag. Dessutom blir detta Daniel Day-Lewis sista film, personen som vunnit flest Oscar för Bästa Manliga Huvudroll. Är inte det tillräckligt stort dragplåster för att gå och se filmen? Efter Three Billboards Outside Ebbing, Missouri är Phantom Thread på toppen av listan över de vi tror kommer att vara de bästa filmerna 2018.

Alpha – biopremiär 2 mars

Poster till "Alpha" - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Action, Äventyr

Handling: En överlevnadsstory som äger rum under den sista istiden.

Vad vi tror om filmen: Produktionen är amerikansk, men gjord utan massa amerikanska skådespelare. Vi kan alltså anta att berättelsen utspelar sig utanför USA och att de siktar efter att ge oss en autentisk upplevelse, olikt den i Schindler's List där skådespelarna är engelsktalande och spelar tyskar. Vi förväntar oss en autentisk feeling, men att råheten inte finns där och att Alpha riskerar att bli mellanmjölk.

Death Wish – 2 mars

Bruce Willis i Death Wish - bästa filmtipsen 2018
Foto: SF Studios

Genre: Action

Handling: En våldsam handling gör att en god man "breaks bad" och i ett hämnduppdrag förvandlar sig till ett hänsynslöst monster.

Vad vi tror om filmen: Det här är vad Bruce Willis gjort i trettio år, men även vad han gör bäst. Mindre välutvecklade manus och fler hårdkokta action till folket!

Tomb Raider – biopremiär 16 mars

Bild på Alicia Vikander i kommande filmen "Tomb Raider" - bästa filmtipsen 2018
Foto: Warner Bros.

Genre: Action, Äventyr

Handling: Äventyraren Lara Croft har bestämt sig: hon ska hitta och hämta hem hennes försvunna pappa. Ett sökande som leder henne till de djupaste av djunglar.

Vad vi tror om filmen: Det känns som att världen är redo för att återse Lara Croft, och vi tror väl alla att den här upplagan kommer att vara åtminstone bättre än Angelina Jolies. Här kan du läsa en fördjupning i vad vi tror och hoppas på om franchisens comeback.

Ready Player One – biopremiär 30 mars

Ready Player One - poster - bästa filmtipsen 2018
Foto: Twentieth Century Fox

Genre: Sci-fi, Äventyr

Handling: Innan en skapare bakom ett virtual reality spel dör, publicerar han en video där han hintar om ett Easter Egg i sitt spel. När spelnörden Wade Watts hittar den första ledtråden till ägget, sporrar han igång ett stort race om att hitta det först.

Vad vi tror om filmen: Steven Spielberg har även han en hög lägstanivå och Ready Player One har onekligen en skön plot. Det här kan bli hur kul som helst, men det jag fruktar är att filmen kommer att vara för snäll och samtidigt drunkna i actionscener utan riktiga insatser.

The New Mutants – 13 april

Poster till "The New Mutants" - bästa filmtipsen 2018
Foto: Twentieth Century Fox

Genre: Skräck, Sci-Fi

Handling: Fem mutanter hålls mot deras vilja fast på en forskningsanläggning. Tillsammans vill de fly från platsen, samtidigt som de räds sina sanna Jag.

Vad vi tror om filmen: Det här kommer att bli grymt! Logan gjorde verkligen ett avtryck med sitt brutala våld och nu har vi alltså en skräckfilm att se fram emot i X-Men-universumet. Underbart! Kan The New Mutants, precis som Logan var en av de bästa filmerna under sitt år, vara en av de bästa filmerna 2018?

Avengers: Infinity War – biopremiär 25 april

Logga från filmen Avengers: Infinity War - bästa filmtipsen 2018
Foto: Disney

Genre: Sci-fi, Äventyr, Action

Handling: Ännu ingen bekräftad handling.

Vad vi tror om filmen: Ja, det har varit tröttsamt ett tag med Avengers-karaktärerna och dessa strider som ändå aldrig inbringar någon större förändring. Men Infinity War verkar bjuda på mer blodigt allvar, och med rätt ilska i sig kan Avengers bli kanon. Den kanske inte blir en av de bästa filmerna 2018, men åtminstone en av de bästa i sin genre.

Deadpool 2 – biopremiär 1 juni

Ryan Reynolds i "Deadpool 2" - bästa filmtipsen 2018
Foto: 20th Century Fox

Genre: Action

Handling: Det finns ännu ingen seriös handling annonserad, men vill du läsa den parodiska sammanfattningen 20th Century Fox lagt upp på IMDb, klickar du här!

Vad vi tror om filmen: Originalfilmen var bitvis riktigt underhållande och var rolig med sina metahumor. Det är svårt att ännu tro någonting om Deadpool 2, men dess innovativa teaser som finns ute lovar att de håller sig på samma spår. Det osar högform av skaparna.

Jurassic World: Fallen Kingdom – biopremiär 8 juni

Jurassic World - bästa filmtipsen 2018
Foto: Universal Pictures

Genre: Äventyr, Action

Handling: Ännu ingen bekräftad handling.

Vad vi tror om filmen: Jurassic World var långt ifrån fläckfri, men delar av filmen var rakt av majestätiska och spännande. Vi tror på repris. Ett par stjärnor på himlen. Men underhållningsvärdet är oavsett närvarande.

Mamma Mia! Here We Go Again – biopremiär 20 juli

Konceptbild till "Mamma Mia 2" - bästa filmtipsen 2018
Foto: United International Pictures

Genre: Komedi, Musikal

Handling: Det finns ännu ingen handling bekräftad.

Vad vi tror om filmen: Den första Mamma Mia!-filmen var uppskattad av många och den här kommer garanterat att locka publik. Tyvärr kommer manusförfattarna att göra det vanliga misstaget vad gäller att skriva fortsättningar och glömma att hitta nya utvecklingar för sina karaktärer att ta.

The Meg – biopremiär 10 augusti

Poster till filmen "The Meg" - bästa filmtipsen 2018
Foto: Twentieth Century Fox

Genre: Skräck, Äventyr

Handling: Efter att ha överlevt en attack av vad han påstår vara en 20 meter lång haj, måste Jonas Taylor konfrontera sina rädslor och rädda ett gäng som är fast i en liten undervattensbåt.

Vad vi tror om filmen: Hajfilm kan vara fulkulturens moder, men det gör dem inte mindre underhållande! Kanske är det Sharknado som är svårt att sätta tänderna i, men överlag är de väldigt roliga. Med The Meg går amerikanarna regelrätt framåt i sin utveckling: den här hajen blir större än någonsin.

Superhjältarna 2 – biopremiär 31 augusti

Superhjältarna samlade - bästa filmtipsen 2018
Foto: Pixar Animation Studios

Genre: Äventyr, Action, Animerat

Handling:  Pappa Increcdible ska ta hand om det yngsta barnet, Jack-Jack, medan mamma Helen är ute och räddar världen.

Vad vi tror om filmen: Pixars uppföljare har egentligen inte varit speciellt bra, med tanke på filmer som Hitta Doris och Monsters University. Superhjältarna 2 kan dock fungera betydligt bättre eftersom den första filmen avslutar med en hook, som verkligen bjuder in till en uppföljare. Detta kommer att bli bra, frågan är bara hur bra... kan den bli en av de bästa filmerna 2018?

Venom – biopremiär 5 oktober

Tom Hardy och karaktären Venom - bästa filmtipsen 2018
Foto: Sony Pictures

Genre: Action, Sci-fi

Handling: Ännu finns ingen handling bekräftad.

Vad vi tror om filmen: Det är svårt att se vad spåkulan säger, men Tom Hardy är en lysande skådespelare och det ska bli spännande att se vad han gör av en superhjältefilm, inte minst i sin roll som den ökände skurken Venom. Kan detta bli den bästa filmen mån tro i filmserien om Spider-man?

Aquaman – biopremiär 21 december

Jason Momoa som Aquaman - bästa filmtipsen 2018
Foto: Warner Bros.

Genre: Action, Äventyr

Handling: Arthur Curry förstår att han är ämnad att vara undervattenriket Atlantis härskare och måste kliva fram för sitt folk.

Vad vi tror om filmen: Idén att göra filmen fanns länge innan det skulle bli verklighet, men man behövde vänta på att tekniken skulle komma ikapp visionen med att skildra en superhjälte som florerar under vatten. Aquaman kommer att bli intressant, men förmodligen dränkt i CGI-effekter och one-liners. Här kan du läsa om fler kommande filmer av DC under 2018

Detta är de bästa filmtipsen 2018  - men listan kommer att fyllas på allt eftersom när fler filmers premiärdatum är spikade.

Saknar du någon biofilm på listan, som förtjänar att lyftas fram extra mycket? Som du tror kan bli en av de bästa filmerna 2018? Kommentera gärna!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL