Se den nya trailern för UFO Sweden – premiär på juldagen

Sista chansen: svenska storfilmen lämnar snart Netflix

Axel Diedrichs
06 januari 2024 kl. 11:01

Du har tre dagar på dig

Har du ännu inte sett den svenska storfilmen UFO Sweden? Då finns det fortfarande tid att se den innan den lämnar Netflix.

Efter tittarsuccén med Den blomstertid nu kommer släppte filmkollektivet Crazy Pictures deras efterlängtade andra biofilm UFO Sweden, en underhållande och högoktanig popcornfilm som kom ut på svenska biografer juldagen 2022. Med de två filmerna har de visat att man kan få svensk biofilm att komma närmare hur påkostade produktioner i den amerikanska industrin ser ut – men med en betydligt mindre budget. 

Sista chansen: svenska storfilmen lämnar snart Netflix
Foto: SF Studios.

Då lämnar UFO Sweden Netflix

UFO Sweden följer en organisation med samma namn som ägnar sig åt att undersöka övernaturliga händelser. En dag presenterar tonårsrebellen Denise ett fall som skiljer sig markant från allt de tidigare stött på. Detta leder till att de tillsammans beger sig ut på ett äventyr fyllt av risker, som tar dem långt bortom de konventionella gränserna och in i en värld av gåtfulla fenomen.

Filmtopps recensent Sebastian Ahokas var glad i UFO Sweden och såg den som en bättre film än debuten Den blomstertid nu kommer. I sin recension skrivande han följande: 

"UFO Sweden" är en storslagen film med visuella effekter och bilder som sällan eller aldrig har gjorts i Sverige. Den lever till stor del på det visuella och trots sina brister är den underhållande och rolig.

Vill du se "UFO Sweden" på Netflix så får du skynda dig. Filmen försvinner från streamingtjänsten tisdagen den 9 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL