Sista chansen: Mark Wahlbergs kidnappningsdrama försvinner snart från Netflix

Sista chansen: Mark Wahlbergs kidnappningsdrama försvinner snart från Netflix

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:12 | Publicerad 11 december 2023 kl. 13:12
ANNONS
ANNONS

Hyllade filmen av Ridley Scott på väg bort från tjänsten

Vill du se en av Mark Wahlbergs bättre filmer de senaste tio åren? Då får du passa på. Snart försvinner dramat "All the Money in the World" från Netflix.

Gudarna ska veta att långt ifrån allting som Mark Wahlberg rör vid blir till guld, men det har flera gånger att han fått till det. Och i hans karriär, som nu sträcker sig över trettio år, går det att vaska fram en rad guldkorn – från Boogie Nights till The Departed, och just All the Money in the World. Den sistnämnda av dem är ett sevärt kidnappningsdrama från 2017 under regi av Ridley Scott, som just nu är högaktuell med storfilmen Napoleon. Titeln är på väg bort från Netflix, så har du ännu inte sett den är det läge att ta chansen.

Sista chansen: Mark Wahlbergs kidnappningsdrama försvinner snart från Netflix
Foto: Sony Pictures.

Mark Wahlberg spelar en tidigare CIA-agent i "All the Money in the World"

Filmen är en biografi som ger oss den fängslande historien om kidnappningen av 16-årige John Paul Getty III, och hur hans mamma Gails desperat försöker familjens patriarkat, miljardären Paul Getty Sr., att betala lösensumman. När han vägrar höjs insatserna drastiskt för John Paul vars liv ställs på spel i en intensiv kamp mot klockan. Mark Wahlberg spelar den tidigare CIA-agenten Fletcher Chase som agerar rådgivare för familjen.

I rollen som Paul Getty Sr. ser vi Christopher Plummer som här fick sin sista Oscarsnominering innan han gick bort 2021. Hans prestation är väldigt imponerande eftersom han inom väldigt kort tidsram fick kasta sig in i projektet och spela om de scener som ursprungligen var gjorda med Kevin Spacey. Filmen spelades nämligen in i samma veva som Spacey blev anklagad för sexuella överträdelser.

Filmtopps recensent Rasmus Torstensson ger All the Money in the World ett gott omdöme och menar att Ridley Scott levererar en mycket sevärd historia om en pengars koppling till makt och vad detta gör med oss människor. Läs hela recensionen av filmen här.

"All the Money in the World" försvinner från Netflix den 31 december. Har du inte möjlighet att streama den hos dem? Här kan du se var den finns att hyra och köpa.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL