Sigourney Weaver spelar tonårsdotter i Avatar 2

Sigourney Weaver spelar tonårsdotter i Avatar 2

02 juli 2022 kl. 12:00

Denna roll får Sigourney Weaver I "Avatar: The Way of the Water"

Vi har länge vetat att Sigourney Weaver har en roll i kommande Avatar, men vilken roll har varit oklart. Nu konstateras det att hon ska spela en tonårsdotter till Jake och Neytiri från första filmen.

Vi fick för någon dag sedan veta vilken roll Kate Winslet fått i kommande Avatar, vi fick även se en alldeles ny bild på henne som Avataren Ronal, ledare för Naiva klanen. Nu har det släppts en till intressant nyhet. Vi vet sedan tidigare Sigourney Weaver skulle ha en ny roll i "Avatar 2", men vem hon kommer spela var man mindre säkra på eftersom Dr. Grace dör i den första filmen.

Nu berättar Empire att hon spelar en alldeles ny karaktär vid namn Kiri, en tonåring som är en del i Na´vi klanen och är dotter till Jake (Sam Worthington) och Neytiri (Zoe Saldana). 

Weaver berättar att hon minst sagt blev exalterad när James Cameron föreslog rollen för henne och utmaningen, vilken hon tackade ja till.

– Jag tror att vi alla minns ganska väl hur vi kände oss som unga vuxna. Jag gör absolut fet, jag var nästan 178 cm vid 11 års ålder. Jag kände starkt att Kiri skulle känna sig osäker under en stor del av tiden. Hon söker efter vem hon är. Jag blev jätteglad över att få den utmaningen av Jim.

Sigourney Weaver - Karaktären Kiri

Regissören James Cameron berättar:

– Det var en stor skådespelarutmaning. Vi ska ha en skådespelare i 60-årsåldern spela en karaktär årtionden yngre än sin biologiska ålder, hon tyckte det var kul. Hon blev bara yngre. Hon Såg yngre ut, hade mer energi, undomlig energi, och hon lämnade aldrig Kiri under hela inspelningsperioden. Hon hade en lyster, gick med lätta steg och var roig energi.

Lite kul fakta är att Weaver tränat med militära dykare och blivit upplärd så att hon kan hålla andan längre, ryktet säger att hon klarar sex minuter men hon är inte lika rutinerad som Kate Winslet som slog Tom Cruises tidigare världsrekord under en inspelning. Winslet klarar sju minuter och fjorton sekunder.

Avatar: The Way of the Water har premiär den 16 December.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL