Shazam! Fury of the Gods

Shazam-floppen sista droppen för Sandberg: “Färdig med superhjältar nu”

21 mars 2023 kl. 11:03

"Shazam! Fury of the Gods" sågas av kritikerna – regissören reagerar

Den svenska Hollywoodregissören David F. Sandberg kände sig manad till att försvara sig på Twitter efter att hans senaste film "Shazam! Fury of the Gods" floppat under första premiärhelgen och sågats av kritiker.

Regissören David F. Sandbergs senaste superhjälptefilm, Shazam! Fury of the Gods, ser ut att bli en kommersiell flopp. Med en produktionskostnad på 110 miljoner dollar lyckades filmen enbart tjäna 30 miljoner dollar. Om inte det var illa nog så kostade även marknadsföringen för filmen ytterligare 100 miljoner dollar. Sandberg tog till Twitter för att försvara sig själv efter att ha blivit sågad av kritikerna.

– Jag förväntade mig inte en upprepning av den första filmens framgång, men jag är förvånad för jag anser ändå att det är en bra film, skriver David F. Sandberg.

Foto: Warner Bros. Pictures

Vill återvända till skräckfilmsgenren 

David fortsätter med att förklara att han nu är mer intresserad av att gå över till skräckfilm igen, och han sållar sig till gänget som tröttnat på superhjältegenren.

– Efter sex år med Shazam är jag definitivt färdig med superhjältar, berättar regissören.

Trots att hans Shazam! Fury of the Gods inte ser ut att upprepa föregångarens succé, uttrycker David att han inte ångrar att han gjorde filmen:

– Jag har lärt mig så mycket och har fått arbeta med otroliga människor och kommer för evigt vara tacksam att jag fick regissera Shazam-filmerna. De har varit utmanande men värdefulla upplevelser, förklarar Sandberg.

“Skönt att inte tänka på det längre”

Vi kommer antagligen inte se fler superhjältefilmer från David F. Sandberg, som är en av de största svenska regissörerna i Hollywood. 

– En sak som jag ser fram emot är att koppla bort mig från superhjältediskussionerna på nätet. Mycket av det stressar mig väldigt mycket så det kommer bli skönt att inte tänka på det längre, skriver David avslutningsvis i sin Twittertråd. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL