Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SF utvecklar biografer för Christopher Nolans Dunkirk

SF utvecklar biografer för Christopher Nolans "Dunkirk"

Kristian Andersson | Nyhet
16 juli 2017
Kristian Andersson | Nyhet
16 juli 2017

Fler SF-biografer öppnar upp för att visa film i 70mm

Harry Styles som soldat i "Dunkirk"

I ett pressmeddelande skriver SF att under sommaren kommer fler SF-biografer att öppna upp för att visa film i 70mm. Detta i samband med att Christopher Nolans nästa film ”Dunkirk” har premiär den 19:e juli.

Nu undrar du kanske varför SF väljer att visa film i 70mm. 70mm har helt enkelt en högre upplösning än de vanliga 35mm-rullarna. Tyvärr slutade svenska biografer att visa 70mm filmer 1992, men intresset återuppstod åter igen när Quentin Tarantino släppte sin westernfilm The Hateful Eight, som hade premiär 2015. När The Hateful Eight hade premiär i Sverige, fanns det bara en biograf i hela landet som hade kvar sin gamla 70mm projektor och det var Rigoletto i Stockholm.

Om du är nyfiken på att läsa mer om hanteringen av olika filmformat rekommenderar vi vår intervju med Jerry Axelsson, arbetsledare på Filmhuset.

I samband med premiären av "Dunkirk” har SF beslutat att fler i Sverige ska få uppleva det fantastiska med 70mm, precis som regissören vill att filmen ska upplevas.

Vi kommer att kunna se dessa filmer på lite olika ställen i vårt långa land bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm.

Om du vill uppleva Dunkirk som Nolan önskar så kan du se på Filmstaden Bergakungen (Göteborg), Royal (Malmö) eller Rigoletto (Stockholm).

Är du sugen på att uppleva "Dunkirk" i 70mm?