Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Biosalong

SF Studios avvecklar internationell avdelning – del av omstrukturering

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
15 september 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
15 september 2023

Avdelningen i Storbritannien avvecklas

Förändringarna fortsätter inom SF Studios. I dag kommer rapporter om att den nordiska jätten avvecklar sin verksamhet i Storbritannien, detta som del av en omorganisation.

SF Studios beskriver sig själva som Nordens ledande filmbolag, med "verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien". Enligt rapporter från andra sidan Atlanten kommer Storbritannien snart att strykas från den listan. Det är amerikanska Deadline exklusivt kan avslöja att SF Studios nu avser att avveckla sin produktionsavdelning i Storbritannien, som del av en omorganisation.

Deadline hänvisar till Tim King, Executive Vice President of Production på SF Studios, som menar att bolaget skiftar strategi i Storbritannien.

– Det finns fortfarande rättigheter som vi vill ta till vara på, men på ett annat sätt, säger King till Deadline.

Vilket typ av ny metod som King åsyftar framgår inte.

SF Studios avvecklar internationell avdelning – del av omstrukturering
Iréne Lindblad. Pressbild: SF Studios.

SF Studios avvecklar avdelning i Storbritannien – en av flera förändringar

Beslutet som Deadline rapporterar om ser inte ut att ha några omfattande konsekvenser för medarbetare hos SF Studios. Enligt nyhetskällan ska endast två anställda ha funnits på plats i Storbritannien, varav båda redan ska ha lämnat filmbolaget för att ta sig an nya utmaningar.

Nedläggningen av verksamheten i Storbritannien är en i raden av större förändringar som SF Studios har genomgått under året. I januari stod det klart att Michael Porseryd skulle lämna sitt uppdrag som vd efter sex år. I april klev sedan Jon Nohrstedt ombord som filmchef för den svenska produktionsverksamheten och så sent som i augusti meddelade man att Iréne Lindblad tar över som vd den 16 oktober.

SF Studios är filmbolaget som ligger bakom aktuella och kommande titlar som "Avgrunden", "Tillsammans 99" och "Ett sista race", och som även producerat internationella satsningar som "A Man Called Otto" och "Borg vs. McEnroe".

NÄSTA ARTIKEL