KLART: Iréne Lindblad blir ny VD för SF Studios: ambitiösa planer

KLART: Iréne Lindblad blir ny VD för SF Studios: "ambitiösa planer"

Filmtopp
14 augusti 2023 kl. 11:40

Varit programdirektör på MTG

I oktober är det dags för Iréne Lindblad att kliva in som VD för SF Studios. Hon säger att hon är "oerhört glad och stolt" och att hon kommer att verka för att "säkerställa" att SF levererar sina "ambitiösa planer".

Iréne Lindblad har utsetts till ny VD för SF Studios med tillträde senare i höst. Iréne är för närvarande VD för produktionsbolaget Jarowskij och har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom film- och tv-branschen. Iréne har varit VD för Jarowskij i elva år och var dessförinnan programdirektör på MTG.

– Iréne Lindblad har en bredd och ett djup som gör att hon passar utmärkt som VD för SF Studios. Hon är en erkänt god ledare med erfarenhet från både filmproduktion och distribution, samt som köpare av innehåll. SF Studios är en långsiktig aktör på den nordiska marknaden och Iréne, som känner branschen väl, är rätt person att leda verksamheten, säger Jan Bernhardsson, tillförordnad VD SF Studios.

Irene Lindblad ny VD för SF Studios
Iréne Lindblad Pressbild från SF Studios.

Iréne Lindblad blir ny VD för SF Studios: "ambitiösa planer"

– Jag är oerhört glad och stolt över förtroendet att få leda och utveckla Nordens – och ett av Europas – ledande filmbolag, SF Studios. Vår bransch befinner sig i en turbulent period och genomgår stora omställningar. I den omställningen är SF Studios en trygg, stabil och framåtlutad aktör. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare säkerställa att vi kan leverera på våra ambitiösa planer, säger Iréne Lindblad.

I samband med att Iréne Lindblad tillträder som VD lämnar Jan Bernhardsson rollen som tillförordnad VD och återgår till att vara styrelseordförande. Erik Haegerstrand, VD för Bonnier Group som äger SF Studios, och som har varit styrelseordförande kvarstår som styrelseledamot. Samtidigt kommer två nya styrelseledamöter att väljas in i SF Studios styrelse, Casten Almqvist, tidigare bland annat VD på TV4 samt Sara Börsvik, CFO på Epidemic Sound och tidigare VD på Bonnierförlagen.

Iréne Lindblad tillträder som VD den 16 oktober.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL