Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sandman blir serie på Netflix

Sandman blir serie på Netflix

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
01 juli 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
01 juli 2019

Neil Gaimans serietidningar adapteras till TV-formatet.

DC:s serietidning "The Sandman" kommer till liv på nytt och uppges bli en av Netflix mest påkostade serier. Allan Heinberg som skrivit på "Wonder Woman" (2017) är tilltänkt rollen som showrunner.

Neil Gaiman är personen som skapat den tecknade serien The Sandman. Berättelsen skrevs 1989 och följer drömguden Morpheus, som i flera decennier hålls fången av en ockult grupp. När han lyckas göra sig fri börjar jakten på hans försvunna krafter. Serieadaptionen utvecklas alltså för Netflix och rapporter säger att den blir en av streamingbolagets dyraste produktioner hittills.

Serietidningen The Sandman består av 75 nummer och har länge varit tänkt att göras i annorlunda format, inte minst en film Joseph Gordon-Levitt skulle regissera och ha huvudrollen i. Den projektutvecklingen gick dock i graven på grund av delade kreativa meningar.

Nu när projektet äntligen är i rullning är manusförfattaren Allan Heinberg tänkt att styra skeppet. Senast skrev han på DC och Warner Bros. hyllade superhjältefilm Wonder Woman. Neil Gaiman kommer tillsammans med David Goyer att vara exekutiv producent. Han har jobbat på Batman Begins och The Dark Knight, men också The O.C. och Krypton.

När Netflix "The Sandman" har premiär är ännu inte känt. Läs också om att Netflix utvecklar originalserien "Snabba Cash"!