Joker 2 börjar spelas in nästa år

Brendan Gleeson klar för "Joker 2"

02 september 2022 kl. 16:09

Brendan Gleeson i kommande Joker filmen

Än så länge är det ganska tyst kring Joker-uppföljaren "Folie á Deux", men nu har vi fått veta att veteranen Brendan Gleeson har fått en roll i filmen.

Det allra senaste om Joker-uppföljaren är att skådespelarveteranen Brendan Gleeson har fått en roll trotts sitt fullpackade schema. I nuläget vet vi inte vem han ska spela, men han kommer att jobba tillsammans med Joaquin Phoenix och Lady Gaga berättar Deadline

Regin kommer åter igen Todd Philips stå för och filmen görs återigen för Warner Bros och DC Films. Manuset är skrivet av Scott Silver som även knåpat ihop det prisbelönade originalmanuset. 

Musikal på Arkham Asylum?

Det är fortfarande mycket som är oklart, men högst troligen kommer filmen att bli lite av en musikal som utspelar sig på det skräckinjagande och ökända mentalsjukhuset Arkham Asylum, där Jokern eller Arthur Fleck hamnar i första filmen.

Den första Jokerfilmen gjorde minst sagt succé, vann två Oscars bland annat en till Joaquin för bästa manliga skådespelare, fantastiska recensioner samt gjorde en vinst på över 1 miljard dollar över hela världen, faktum är att Joker är den film med 15-årsgräns som har tjänat in mest pengar någonsin.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL