Se trailern för den nya serien Gaslit

Se trailern för den nya serien Gaslit

Uppdaterad 19 mars 2022 kl. 17:03 | Publicerad 17 mars 2022 kl. 18:03

"Modern synvinkel på Watergateskandalen med Julia Roberts"

STARZPLAY har nu släppt en trailer till den nya serien "Gaslit", med Julia Roberts och Sean Penn i huvudrollerna.

STARZPLAY är produktionsbolaget STARZ egna streamingtjänst, som lanserades i Sverige förra månaden. Tjänsten erbjuder till exempel Spartacus, Outlander, Black Sails, The Girlfriend Experience och Weeds. För er som är intresserade av att veta mer om den nya filmtjänsten kan ni läsa om det på Filmtopp här. I april dyker det upp en helt ny serie, Gaslit.

Gaslit beskrivs som en serie där den oberättade historien kring Watergateskandalen får träda fram i rampljuset. I serien kommer vi bland annat få följa Nixons underordnade och deras fanatiska anhängare som alla är hjälpt till med hans brott, samt visselblåsarna som får hela skandalen att brisera. Fokuset ligger på Martha Mitchell, spelad av Julia Roberts. Hon är fru till Nixons kampanjförordnande och före detta justitieminister John Mitchell, som spelas av Sean Penn. 

Julia Roberts i Gaslit
Julia Roberts i Gaslit. Foto: STARZ

Martha Mitchell är den första personen att officiellt slå larm om Nixons inblandning i Watergateskandalen. Detta leder både till att hans presidentskap faller, men även att Marthas privatliv skakas om. Samtidigt måste nu hennes man John välja mellan kärleken och den politiska karriären. Utöver Julia Roberts och Sean Penn hittar vi namn som Dan Stevens, Betty Gilpin och Shea Whigham i rollistan. 

Serien är baserad på den första säsongen av podcasten Slow Burn. Regissör är Matt Ross, känd för Captain Fantastic. Gaslit kommer släppas på både STARZPLAY och Viaplay. 

Gaslit har premiär 24 april.

Se trailern för Gaslit här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL