Se Rolf Lassgård i nya dramakomedin Möte i Rom

Se Rolf Lassgård i nya dramakomedin Möte i Rom

Filmtopp
15 augusti 2023 kl. 15:58

En livsbejakande kärlekshistoria

Nu är det klart "Möte i Rom" får svensk biopremiär nästa år. I filmen har Rolf Lassgård en av de ledande rollerna, tillsammans med Bodil Jørgensen och Kristian Halken.

Bodil Jørgensen, Kristian Halken och Rolf Lassgård har huvudrollerna i Niclas Bendixens dramakomedi Möte i Rom. Jørgensen och Halken spelar det äkta paret Gerda och Kristoffer, vars oväntade möte med Johannes (Lassgård) i Rom får oanade konsekvenser. Möte i Rom är en livsbejakande kärlekshistoria om att gå på upptäcktsfärd och återfinna både sig själv och varandra.

Detta handlar Möte i Rom om

För att fira sin fyrtioåriga bröllopsdag åker Gerda och Kristoffer till Rom på långweekend. Gerda gick på konstskola här som ung, medan det är första besöket för Kristoffer som inte bemödar sig med kultur i onödan. De träffar oväntat på Johannes, Gerdas karismatiske konstlärare från förr, och hon ger sig snart ut i den eviga staden på jakt efter sin ungdoms upplevelser. Kristoffer känner sig utanför, och vet inte att Gerda och Johannes hade en relation när hon var hans elev. Kan hon stå emot frestelser i ett Rom som plötsligt känns synonymt med romantik?

Lassgård möter två av Danmarks mest älskade skådespelare

Som en av Sveriges mest populära skådespelare behöver Rolf Lassgård kanske ingen närmare presentation; senast var han bioaktuell i Kärleksbevis och Andra akten, och sågs i tv-serien Händelser vid vatten. Lassgård har genom åren Guldbaggenominerats sex gånger, och vunnit bästa huvudroll för Min store tjocke far samt En man som heter Ove.

Bodil Jørgensen och Kristian Halken är sedan många år ett par av Danmarks mest anlitade och mångsidiga aktörer. Vi har sett Jørgensen i bland annat Riket, De förbannade åren, Hämnden, De osynliga och Idioterna, och Halken har till exempel medverkat i Borgen, Tills döden skiljer oss åt, Se till vänster där går en svensk och Lykke. Halken är också en av manusförfattarna till Möte i Rom tillsammans med Christian Torpe och Niclas Bendixen.

"Möte i Rom" kommer till svenska biografer den 5 april 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL