Joaquin Phoenix i Gladiator

Se Joaquin Phoenix som Napoleon i nya Ridley Scott-filmen

Filmtopp
Uppdaterad 08 september 2022 kl. 15:09 | Publicerad 12 mars 2022 kl. 12:03
ANNONS
ANNONS

Kommer till Apple TV+

Apples storsatsning fortsätter. Nu har det släppts en bild på Joaquin Phoenix i Ridley Scotts länge planerade Napoleon-drama.

Ridley Scott har knappast blivit lat med åren. Förra året regisserade 84-åringen storfilmerna House of Gucci och The Last Duel och nu har han fyra långfilmer och en TV-serie inplanerad. Dessutom har han producerat elva titlar sedan 2020, med 18 uppkommande projekt i görningen.

Nu har det släppts en första bild på Oscarsvinnaren Joaquin Phoenix i rollen som den berömde befälhavaren Napoleon Bonaparte i den kommande Ridley Scott-filmen Napoleon (tidigare under arbetsnamnet "Kitbag"). Filmen görs för Apple TV+ men något premiärdatum är ännu inte officiellt.

Se Joaquin Phoenix som den korte och ilskne befälhavaren:

Joaquin Phoenix som Napoleon
Joaquin Phoenix som Napoleon. Foto: Click News/Goff/SplashNews.com

Exakt vilken tid i Napoleons liv filmen kommer att porträttera är inte klart, men enligt uppgifter ska filmen fokusera på Napoleons historiska strider och ambitioner. Född 1769 och död i exil på Korsika finns det mycket intressant att berätta om mannen som ofta beskrivs som relativt kort och med ett hiskeligt temperament – något som inte bara har gett upphov till Napoleon-komplex utan också i själva verket ska vara en nidbild, menar de flesta historiker. I själva verket var den 1,68 meter höga Napoleon genomsnittslång för sin tid.

Detta blir andra gången Joaquin Phoenix samarbetar med Ridley Scott. Förra gången var 2000 med framgångsrika Gladiator.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL